Σύμφωνα με τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (2018), περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εκτιμάται ότι πάσχουν από επιληψία, καθιστώντας την μία από τις πιο κοινές νευρολογικές ασθένειες.  

Η επιληψία είναι μια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περιόδους ασυνήθιστης συμπεριφοράς ή επιληπτικές κρίσεις και, μερικές φορές, απώλεια συνείδησης. 

Προσωρινή σύγχυση, άγχος, ανεξέλεγκτες κινήσεις  των χεριών και των ποδιών και άλλα είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα της νόσου. Η αύξηση του επιπολασμού της επιληψίας αποτελεί βασικό παράγοντα για την αγορά. Γεγονός που, σύμφωνα με την έκθεση, θα σημειωθεί μεταξύ άλλων και λόγω της αύξησης του συνολικού αριθμού των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω. Η εκτίμηση του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας είναι ότι  τα άτομα της Τρίτης ηλικίας θα αυξηθούν από 524 εκατ. το 2010 σε περίπου 1,5 δισ. μέχρι το 2050. 

Ωστόσο, παράγοντες όπως το υψηλό κόστος θεραπευτικών χειρουργικών επεμβάσεων, οι χαμηλές δαπάνες για κατά κεφαλήν υγειονομική περίθαλψη και η έλλειψη συνειδητοποίησης της ασθένειας στις αναδυόμενες οικονομίες εκτιμάται ότι θα περιορίσουν την ανάπτυξη της αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η παγκόσμια αγορά διάγνωσης και θεραπείας της επιληψίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά περίπου 6,3% την περίοδο πρόβλεψης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα