Η Mylan και η Biocon ανακοίνωσαν την κυκλοφορία στη Βρετανία, εγκεκριμένου βιο-ομοειδούς του προϊόντος αναφοράς ινσουλίνης glargine.

Πρόκειται για βασική ινσουλίνη μακράς διάρκειας που χορηγείται μία φορά ημερησίως για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά ηλικίας δύο ετών και άνω.

Περίπου ένας στους 17 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι πάσχουν από διαβήτη. Το σύστημα υγείας της χώρας - NHS- δαπανά σήμερα περίπου το 10% του συνολικού προϋπολογισμού του για τη διαχείριση της νόσου, επισημαίνοντας την τεράστια διαρροή πόρων υγείας που συνεπάγεται ο διαβήτης.

"Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενη ανάγκη για πιο προσιτές επιλογές θεραπείας για τους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης (HCP) και τους ασθενείς τους, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα θεραπευτικών επιλογών για τους πάσχοντες από διαβήτη, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διαχείριση αυτής της αυξανόμενης πρόκλησης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης" , σημειώνουν οι φαρμακοβιομηχανίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή