Άνοδο κατά 4,4% μέχρι το 2025 αναμένεται να πετύχει  η παγκόσμια αγορά προϊόντων που προορίζονται για την φροντίδα του δέρματος  φθάνοντας έτσι τα 183,03 δισ. δολάρια. Η λοσιόν σώματος αναμένεται να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα του κλάδου με αύξηση της τάξεως του 5,1% από το 2019 έως το 2025. Από την άλλη πλευρά, η κατηγορία των κρεμών για το πρόσωπο που κυριάρχησαν το 2018 αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω και την προβλεπόμενη περίοδο.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνται κολοσσοί των καταναλωτικών ειδών, όπως η L'Oreal S.A, η Unilever PLC, η Beiseidorf AG και η Colgate Palmolive.

Η αυξανόμενη ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών για φυσικά, φυτικά και οργανικά προϊόντα αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς στο μέλλον.  

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα φυσικά συστατικά που παρέχουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, αναμένεται να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της αγοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται ότι θα συμβάλει και η αύξηση των ατόμων της Τρίτης ηλικίας, μέσω των οποίων προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί η ζήτηση για προϊόντα με ιδιότητες αντιγήρανσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά  οργανικών προϊόντων φροντίδας του δέρματος επικεντρώνονται περισσότερο στην ανάπτυξη καινοτόμων σκευασμάτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης στο δέρμα.