Ο υψηλός επιπολασμός των δερματικών παθήσεων, η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης οφθαλμικών παθήσεων, τα περισσότερα εγκαύματα, αλλά και η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης διαβήτη αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την αγορά των φαρμάκων που χορηγούνται για τοπική χρήση. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει έρευνα, υπάρχει πρόβλεψη ότι το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς θα φθάσει τα 123,2 δισ. δολ. έως το 2024 από 93,2 δισ. δολ το  2019, σημειώνοντας κατά την περίοδο πρόβλεψης μέσο ετήσιο ρυθμό ανόδου της τάξης του 5,7%.

Στο σύνολο των σκευασμάτων που διατίθενται για τοπική χρήση, οι κρέμες αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πέρσι και αυτό οφείλεται κυρίως στην ευκολία της επάλειψης που προσφέρουν, καθώς και στην μεγαλύτερη δυνατότητα της πλύσης σε σχέση με άλλες ημι-στερεές συνθέσεις όπως αλοιφές, τζελ, λοσιόν κ.λπ.

Το τμήμα των σκευασμάτων που καταπολεμούν ασθένειες του δέρματος αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο το 2018. Γεγονός που αποδίδεται στην μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης δερματικών διαταραχών ανά την υφήλιο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), ο καρκίνος του δέρματος είναι μία από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι 192.310 νέες περιπτώσεις μελανώματος - 95.830 μη επεμβατικές (in situ) και 96.480 επεμβατικές - θα διαγνωσθούν το 2019 στις ΗΠΑ (Πηγή: AiM - Ίδρυμα Μελανώματος).

Ομοίως, σύμφωνα με την Καναδική Ένωση Δερματολογίας (CAD), το μελάνωμα είναι ο έβδομος συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στον Καναδά. Το 2016, εκτιμήθηκαν 6.800 νέα κρούσματα μελανώματος, με 1.210 σχετικούς θανάτους. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 7.300 το 2017, με 1.240 εκτιμώμενους θανάτους.

Η κατ 'οίκον νοσηλεία, όπως αναφέρεται στην μελέτη, είναι το κύριο πεδίο που ευνοεί την ανάπτυξη των σκευασμάτων που προσφέρονται για τοπική χρήση, ενώ το 2018 αντιπροσώπευε και το μεγαλύτερο μερίδιο με βάση το κανάλι διάθεσής τους. Η αυξανόμενη ανάγκη για αυτοχορήγηση φαρμάκων στο σπίτι, εξαιτίας της άνεσης που παρέχεται αλλά και της σημαντικής εξοικονόμησης που υπάρχει σε χρόνο και χρήμα, ωθεί ολοένα και περισσότερους ασθενείς να τα επιλέγουν. Τάσεις που αναμένεται να ενταθούν στον μέλλον συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς.

Το 2018, η Βόρεια Αμερική κυριάρχησε σε αυτό το είδος φαρμάκων, ακολουθούμενη από την Ευρώπη. Η αυξανόμενη επικράτηση των ασθενειών του δέρματος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη  τεχνολογικά προηγμένων τοπικών και διαδερμικών προϊόντων είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αγοράς στην Β. Αμερική.

Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο του 2018, η Scilex Pharmaceuticals (ΗΠΑ), εγκαινίασε τοπικό σύστημα λιδοκαΐνης, που είναι έμπλαστρα για τη διαχείριση του πόνου.

Παρομοίως, τον Δεκέμβριο του 2017, η Aclaris Therapeutics Inc. (ΗΠΑ), παρουσίασε τοπικό διάλυμα (υπεροξείδιο του υδρογόνου), 40% (w / w) για τη θεραπεία της αυξημένης σμηγματορροϊκής κεράτωσης στην αμερικανική αγορά.

Οι σημαντικότεροι παίκτες στην αγορά  φαρμάκων που προορίζονται για τοπική χρήση είναι η Novartis AG (Ελβετία), η Johnson & Johnson (ΗΠΑ), η Bausch (Καναδά), η Nestle SA (Ελβετία), η GlaxoSmithKline (UK), η Mylan (ΗΠΑ) ), η Bayer AG (Γερμανία), η Hisamitsu Pharmaceutical (Ιαπωνία), η Cipla Ltd (Ινδία), η Crescita Therapeutics Inc. (Καναδάς) και η Glenmark Pharmaceuticals (India).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου