Η αυξανόμενη χρήση κορτικοστεροειδών τοπικής χρήσης για τη θεραπεία της ψωρίασης, αναμένεται να ενισχύσει τη σχετική αγορά σκευασμάτων στο μέλλον φθάνοντας σε αξία τα 6,509 εκατ. δολ. στα τέλη του 2028. Η έκθεση προβλέπει ότι  η αγορά των φαρμάκων για τη νόσο  θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,1% μέχρι το 2028. Η Βόρεια Αμερική θα είναι η αγορά που θα κυριαρχήσει με τα περισσότερα έσοδα από τα σκευάσματα για την ψωρίαση λόγω της μεγάλης παρουσίας  που διατηρούν εκεί κλινικές και δερματολογικά κέντρα. Η Ευρώπη αναμένεται επίσης να είναι μία από τις κορυφαίες περιφερειακές αγορές φαρμάκων για την ψωρίαση, καθώς τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι συνδυαστικές θεραπείες αλλά και τα καινοτόμα προϊόντα είναι παράγοντες που αναμένεται να οδηγήσουν σε πιο εύκολες και μη επεμβατικές λύσεις σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ψωρίασης . Το Αμερικανικό Ίδρυμα Ψωρίασης ανέφερε ότι το 2016, περίπου 1.200 ασθενείς στις ΗΠΑ επέλεξαν νέες συνδυαστικές θεραπείες. Η χρήση φαρμάκων ψωρίασης σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για τη αντιμετώπιση της νόσου δείχνουν πιο αποτελεσματικές μακροπρόθεσμα. 

Για να ελαχιστοποιηθούν οι παρενέργειες που σχετίζονται με τα φάρμακα ψωρίασης, όπως η υπέρταση, οίδημα, εξανθήματα και φλεγμονώδης νόσος του εντέρου που προκαλούνται από τα παραδοσιακά φάρμακα, οι γιατροί συχνά υποδεικνύουν τη χρήση συνδυαστικών θεραπειών μαζί με φάρμακα ψωρίασης. Η χρήση της θεραπείας έχει θετική επίδραση στον ασθενή. Ο παράγοντας αυτός αναμένεται να τροφοδοτήσει τη ζήτηση φαρμάκων ψωρίασης που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά και συνεπώς να ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς φαρμάκων για την ψωρίαση.

Περίπου το 90% των τύπων ψωρίασης είναι η ψωρίαση των χρόνιων σημαδιών, τα οποία είναι κόκκινα, παχιά και συχνά συμμετρικά κατανεμημένα. Παρόλο που τα σημάδια μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε μέρος του δέρματος, εντοπίζονται κυρίως στην επιφάνεια των αγκώνων, των γονάτων και του τριχωτού της κεφαλής. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 92% των ασθενών με ψωρίαση πάσχει από σοβαρή απολέπιση του δέρματος.

Τα σκευάσματα για τοπική χρήση κυριαρχούν στην αγορά και αναμένεται να καταλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο και στο μέλλον, καθώς προτιμώνται από τους ασθενείς, λόγω της ευκολίας στην χρησιμοποίησή τους  και γενικά είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στη θεραπεία της ψωρίασης. Αυτά τα σκευάσματα εξομαλύνουν την υπερβολική αναπαραγωγή των κυττάρων και μειώνουν τη φλεγμονή της ψωρίασης, ενώ είναι λοσιόν, κρέμες, τζελ, αλοιφές και σαμπουάν.  Η μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση, από την άλλη απαιτεί κυρίως συμπληρωματική θεραπεία ή λήψη δισκίων.

Εταιρείες που κυριαρχούν στην αγορά των φαρμάκων για την ψωρίαση είναι οι Merck & Co., Inc., Amgen Inc., Pfizer Inc., Novartis International Ltd, Janssen Biotech Inc., Abb Vie Inc., Sun Pharmaceutical Industries LTD., Eli Lilly & Company και Boehringer Ingelheim GmbH, μεταξύ άλλων.

Πηγές:
https://myhealthreporter.com/2019/09/23/psoriasis-drugs-market-latest-trends-demand-and-analysis-2028/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας