Η διαπίστευση Joint Commission International (JCI) που έλαβε το "Ερρίκος Ντυνάν" και αποτελεί την εγκυρότερη σφραγίδα ποιότητας για νοσοκομεία παγκοσμίως, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη λειτουργία του, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νοσηλευτικού κέντρου, Θέμος Χαραμής.

Προαναγγέλλει άνοιγμα του "Ερρίκος Ντυνάν" στον ιατρικό τουρισμό, ενώ καθιστά σαφές ότι "δεν πρόκειται να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις".

Σύμφωνα με τον κ. Χαραμή, έπειτα από συστηματική προετοιμασία που ξεπέρασε τα δύο χρόνια, το "Ερρίκος Ντυνάν" ανήκει στην επίλεκτη ομάδα που περιλαμβάνει μόνο 600 νοσοκομεία στον κόσμο, τα οποία έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval) για Διαπίστευση Νοσοκομείων από τον οργανισμό Joint Commission International.

Όπως αναφέρει, η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης δηλώνει τη συμμόρφωση του "Ερρίκος Ντυνάν" προς αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο. Αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν συνδέεται η διεθνής αυτή διαπίστευση και με ενδεχόμενη πώληση του Ντυνάν, ο κ. Χαραμής αναφέρει πως η μεγάλη προσπάθεια για την διεθνή σφραγίδα ποιότητας ξεκίνησε προ διετίας και εντάσσεται σε ένα γενικό στρατηγικό σχεδιασμό για την πλήρη αναβάθμιση του Ντυνάν, ώστε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Βεβαίως η διαπίστευση αποτελεί πλέον και μία "προίκα" για το Ντυνάν, η οποία θα συνεκτιμηθεί στο τίμημα της πώλησής του.

Για το σχέδιο πώλησης επισημαίνει ότι το θέμα προφανώς αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και την εγγυημένη προοπτική του νοσοκομείου.

"Με αυτά τα δεδομένα, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις για το Ντυνάν", σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νοσηλευτικού κέντρου.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα