Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η τιμή της μετοχής της Gilead , αφού οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας δήλωσαν ότι το αντι-ιικό φάρμακο remdesivir παρουσιάζει ενδείξεις αποτελεσματικότητας ενάντια στη θανατηφόρα έκρηξη του κοροναϊού COVID-19.

Η τιμή των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% τη Δευτέρα μετά τις δηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι το remdesivir μπορεί να είναι μια πιθανή θεραπεία.

Στελέχη του ΠΟΥ ανέφεραν ότι πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές για το remdesivir σε ανθρώπους και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός εβδομάδων.

Σύμφωνα με το CNN, η Gilead δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές στην Κίνα σε δύο κλινικές δοκιμές για ασθενείς που έχουν μολυνθεί με COVID-19.

Μια μελέτη είναι σε ασθενείς με σοβαρή ασθένεια και η άλλη περιλαμβάνει ασθενείς με μέτρια νόσο και τα αποτελέσματα αναμένονται τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Gilead.

Το Remdesivir είναι ένα πειραματικό φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του ιού Ebola και έχει δείξει δυναμική στη θεραπεία του MERS και του SARS, δύο ιούς παρόμοιους με τον κοροναϊό που ξεκίνησε από τη Wuhan.

Ένα ερευνητικό ινστιτούτο στην Κίνα κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το remdesivir τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για την προστασία του εθνικού συμφέροντος.

Και η κινεζική φαρμακοβιομηχανία BrightGene Bio-Medical Technology είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μαζική παραγωγή του remdesivir.

Πηγές: https://pharmaphorum.com/news/gilead-surges-after-who-says-remdesivir-may-combat-coronavirus/