Η Pfizer ανακοίνωσε ένα σχέδιο 5 σημείων, καλώντας όλες τις βιοφαρμακευτικές εταιρείες, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της εταιρείας για μια πρωτοποριακή συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.

Ο Δρ. Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Pfizer δεσμεύεται να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια από μέρους της, ώστε να ανταποκριθεί στην πανδημία της νόσου COVID-19. Πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, εργάζονται για να αναπτύξουν αντιικές θεραπείες, ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί να καταπολεμήσουν το νεοεμφανιζόμενο ιό, καθώς και νέα εμβόλια για την πρόληψη της λοίμωξης και τη διακοπή της περαιτέρω διασποράς της νόσου.

Η Pfizer εργάζεται στο πλαίσιο του δικού της ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη αντιικών θεραπειών και συνεργάζεται με την εταιρεία BioNTech με σκοπό τη δημιουργία ενός mRNA εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Δεσμευόμαστε να εργαστούμε ως ομάδα με όλες τις εταιρείες του κλάδου, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την επιστημονική τεχνογνωσία, τις τεχνικές δεξιότητες και την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας μας με σκοπό την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης κρίσης».

Η Pfizer δίνει πέντε υποσχέσεις, που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να ανακαλύψουν ταχύτερα τις θεραπείες και τα εμβόλια για την προστασία του ανθρώπινου είδους από την κλιμακούμενη πανδημία και θα προετοιμάσουν το φαρμακευτικό κλάδο να ανταποκρίνεται καλύτερα σε μελλοντικές παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις.

1.      Παρέχοντας πρόσβαση σε κοινά εργαλεία και γνώση: Γνωρίζοντας ελάχιστα για τον ιό, πολλές εταιρείες εργάζονται για την ανάπτυξη κυτταρικών ελέγχων, εξετάσεων ανίχνευσης ιών, δοκιμασιών ορού και μεταφραστικών μοντέλων, με σκοπό τη δοκιμή δυνητικών θεραπειών και εμβολίων. Η Pfizer δεσμεύεται να διαθέσει στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα τα κρίσιμης σημασίας εργαλεία που αναπτύσσει, μέσω μίας ανοιχτής πλατφόρμας, ώστε τα ληφθέντα δεδομένα και τα ερευνητικά αποτελέσματα να μοιράζονται με άλλες εταιρείες σε πραγματικό χρόνο και οι θεραπείες και τα εμβόλια να φθάνουν ταχύτερα στους ασθενείς.

2.      Στρατολόγηση των ανθρώπων μας: Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο πιο πολύτιμος πόρος της εταιρείας μας. Η Pfizer δημιούργησε μια ομάδα κρούσης, που αποτελείται από κορυφαίους ιολόγους, βιολόγους, χημικούς, κλινικούς ιατρούς, επιδημιολόγους, ειδικούς εμβολίων, φαρμακολόγους και άλλους σημαντικούς εμπειρογνώμονες  της εταιρείας μας, με σκοπό να εστιάσουν αποκλειστικά στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Η ομάδα εργάζεται με πάθος, δέσμευση και τεχνογνωσία, με μοναδικό στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας ανακάλυψης και ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στη χορήγηση των κατάλληλων θεραπειών και εμβολίων στους ασθενείς το ταχύτερο δυνατό.

3.      Συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία της εταιρείας μας στην ανάπτυξη φαρμάκων: Πολλές μικρότερες εταιρείες βιοτεχνολογίας θέτουν υπό δοκιμή δραστικές ουσίες ή υφιστάμενες θεραπείες για να αξιολογήσουν τη δράση τους κατά του ιού, που προκαλεί τη νόσο COVID-19.  Ωστόσο, κάποιες από τις εταιρείες αυτές δεν διαθέτουν την εμπειρία, που απαιτείται για την τελική φάση ανάπτυξης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζουν οι διεθνείς κανονιστικοί οργανισμοί. Η Pfizer δεσμεύεται να παράσχει την τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα κλινικής ανάπτυξης και ρυθμιστικών αρχών, έτσι ώστε να υποστηρίξει τα πιο ελπιδοφόρα υποψήφια προϊόντα, που αναπτύσσονται από αυτές τις εταιρείες.

4.      Προσφέροντας την παραγωγική μας δυνατότητα: Μόλις μία θεραπεία ή ένα εμβόλιο λάβει έγκριση, θα πρέπει να διατεθεί αμέσως σε ευρεία κλίμακα και να αξιοποιηθεί παγκοσμίως για να δοθεί τέλος σε αυτή την πανδημία. Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων, η Pfizer δεσμεύεται να αξιοποιήσει οποιαδήποτε πλεονάζουσα παραγωγική δυνατότητα διαθέτει και, ενδεχομένως, να τροποποιήσει την παραγωγή της, ώστε να βοηθήσει στην ταχεία χορήγηση αυτών των καινοτόμων και σωτήριων για τη ζωή των ασθενών θεραπειών το ταχύτερο δυνατό.

5.      Βελτίωση της ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης σε μελλοντικές κρίσεις: Τέλος, προκειμένου να βελτιωθεί η ικανότητα αντιμετώπισης μελλοντικών παγκόσμιων υγειονομικών απειλών, η Pfizer βρίσκεται σε επικοινωνία με ομοσπονδιακούς φορείς των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH), του Εθνικού Ινστιτούτου για τις αλλεργίες και τις Λοιμογόνους Νόσους (NIAID) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με σκοπό τη δημιουργία μιας διακλαδικής ομάδας άμεσης ανταπόκρισης, που θα αποτελείται από επιστήμονες, κλινικούς ιατρούς και τεχνολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να αναλάβουν άμεσα δράση σε περίπτωση εμφάνισης νέας επιδημίας.

«Τα τελευταία χρόνια, οι βιοφαρμακευτικές εταιρείες έφεραν εις πέρας μερικά από τα πιο σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα, που έγιναν γνωστά στο ευρύτερο κοινό: από τις θεραπείες για τον HIV και τον καρκίνο, επιμηκύνοντας εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, έως τις καινοτόμες γονιδιακές θεραπείες, που προσφέρουν θεραπεία για μερικές από τις πιο καταστρεπτικές νόσους», δήλωσε ο Albert Bourla. «Η Pfizer καλεί όλα τα μέλη του “οικο-συστήματος” καινοτομίας – από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έως τις μικρότερες εταιρείες βιοτεχνολογίας, από τους κυβερνητικούς φορείς έως τα ακαδημαϊκά ιδρύματα – να δεσμευτούν για συνεργασία στην αντιμετώπιση αυτής της ολέθριας κρίσης. Είμαστε σίγουροι ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δεν υπάρχει υγειονομική πρόκληση στην οποία δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο