Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) εξέδωσε Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) για το μοριακό τεστ που ανέπτυξε η Abbott για τον COVID-19.

Αποστέλλουμε άμεσα 150.000 εξετάσεις Abbott RealTime SARS-CoV-2 EUA στους υπάρχοντες πελάτες μας στις ΗΠΑ. Οι εξετάσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν στους αναλυτές m2000 RealTime, που είναι ήδη εγκατεστημένοι σε νοσοκομεία και εργαστήρια αναφοράς. Θα συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους του συστήματος υγείας και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εγκαταστήσουμε περισσότερους αναλυτές όπου χρειάζεται.

“Μια παγκόσμια πρόκληση όπως ο κοροναϊός απαιτεί τη δέσμευση και τη συνεργασία όλων όσων μπορούν να συνδράμουν στην αντιμετώπισή της,” είπε ο Miles White, Πρόεδρος και CEO της Abbott. “Είμαι περήφανος για την ομάδα της Abbott και για ό,τι κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.”

Επίσπευση της εξέτασης για τη μάχη κατά της πανδημίας

Στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται περισσότερα από 175 συστήματα αναλυτών m2000 σε νοσοκομεία και εργαστήρια αναφοράς, στα οποία μπορούν να εκτελούνται μέχρι και 470 εξετάσεις σε 24 ώρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης για εξετάσεις. Πολλοί από αυτούς τους αναλυτές χρησιμοποιούνται σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται ασθενείς, με αποτέλεσμα η εξέταση να γίνεται κοντά στον ασθενή αντί να στέλνεται σε άλλο εργαστήριο εκτός του νοσοκομείου. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παραγωγή μας στον μέγιστο δυνατό βαθμό και στοχεύουμε να φτάσουμε τα ένα εκατομμύριο τεστ ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εξαίρετες ομάδες στα τμήματα Molecular και Core Diagnostics που εργάστηκαν  24 ώρες το 24ωρο τις τελευταίες εβδομάδες για να καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτό το τεστ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα – ένα πραγματικά αξιοσημείωτο κατόρθωμα!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ως πρωτοπόρος στις διαγνωστικές εξετάσεις εργαζόμαστε εντατικά για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού (COVID-19).''

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας
Πώς το αβοκάντο επηρεάζει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες