Δέσμευση ότι η αγορά δεν θα εμφανίσει ελλείψεις σε τεστ για τον κοροναϊό έδωσαν οι κατασκευαστές, στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα στο εμπόριο μέχρι τα τέλη του μήνα.

Η Advanced Medical Technology Association (AdvaMed) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά διαγνωστικές εταιρείες έχουν πλέον λάβει "άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης" από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για να "ενισχύσουν σημαντικά τις δοκιμές" για το στέλεχος Corovavirus COVID-19.

Αυτές οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Abbott Laboratories, Roche και Thermo Fisher Scientific, θα παράγουν εκατομμύρια τεστ εβδομαδιαίως μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ η παραγωγή θα διπλασιαστεί τον Απρίλιο. 

"Πολλές εταιρείες προσθέτουν και τρίτη βάρδια, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και προσθέτουν νέες γραμμές παραγωγής προκειμένου να παρέχουν στους ασθενείς και στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αυτό που πρέπει για να ανιχνεύουν, και να αντιμετωπίζουν αυτόν τον ιό", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AdvaMed, Scott Whitaker. 

Αυτά τα τεστ θα χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων νοσοκομείων και των ακαδημαϊκών ιατρικών κέντρων αναφέρουν αναλυτές, βοηθώντας τις διαγνωστικές ικανότητες των ΗΠΑ να ανακάμψουν τη στιγμή που η διοίκηση Trump και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν επικριθεί για την έλλειψη εξετάσρων για τον κοροναιό. Οι Η.Π.Α. θεωρείται ότι βρίσκονται πιο πίσω από άλλες χώρες όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εξετάσεων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Abbott δήλωσε ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει να αυξάνει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στην Αμερική, με στόχο να φθάσει το 1 εκατ, τεστ την εβδομάδα, μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Στις άλλες εταιρείες που έλαβαν από τον FDA "άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης"  περιλαμβάνονται:

Η Roche για το τεστ cobas SARS-CoV-2
Η Hologic με το τεστ Panther Fusion SARS-CoV-2
Η Quidel με το  Lyra SARS-CoV-2 Assay
Η Thermo Fisher με το TaqPath COVID-19 Combo Kit
Η DiaSorin Molecular's με το  Simplexa COVID-19 Direct Assay
Η GenMark Diagnostics με το Plex SARS-COV-2 Test.
 

Πηγές:
https://www.forbes.com/sites/brucejapsen/2020/03/21/diagnostic-makers-vow-millions-of--covid-19-tests-in-us/#1f8e96767a42

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA