Από 25,4 δισ. δολ το 2019 σε 33,8 δισ. δολ έως το 2021, αναμένεται να ενισχυθεί η αγορά ψηφιοποιημένων στοιχείων και ανάλυσης, σημειώνοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 15,5 % κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η αύξηση της ζήτησης για ψηφιακό μετασχηματισμό, η ενίσχυση των επενδύσεων σε υποδομές για τη συγκέντρωση αναλυτικών στοιχείων, η αυξανόμενη ζήτηση για εξ αποστάσεως υπηρεσίες και δεδομένα και η μεγαλύτερη ανάγκη για πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID -19 ωθούν την ανάπτυξη της σχετικής αγοράς.

Η αγορά αυτή ουσιαστικά αναπτύσσεται σε 10 οικονομικούς κλάδους: Τράπεζες, Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες και Ασφάλειες (BFSI), Κυβέρνηση και άμυνα, Υγειονομική περίθαλψη, Μεταποίηση, Λιανικό εμπόριο, Μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγία, Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία πληροφοριών (IT), Μεταφορές, Ενέργεια και Επιχειρήσεις  Κοινής Ωφέλειας και άλλα (ταξίδια και φιλοξενία, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ακίνητα και κατασκευές).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης ήταν αυτός που βρέθηκε να δέχεται μία τεράστια πίεση για να ενισχύσει και να παρέχει μέσα ατομικής προστασίας, όπως αναπνευστήρες,  προστατευτικό υλικό  και αντι-ιικά φάρμακα, σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως αναλυτικά στοιχεία, AI και μηχανική μάθηση για να αναλύσουν τα πολύπλοκα δεδομένα γύρω από την COVID-19, επιδιώκοντας την μείωση των επιπτώσεων του ιού.

Η Βόρεια Αμερική είναι η περιοχή που έως τώρα φαίνεται να έχει επενδύσει τα σημαντικότερα κεφάλαια στην παγκόσμια αγορά δεδομένων, επενδύοντας σε τεχνολογίες όπως τα analytics, AI και ML. Πρόκειται για μία οικονομία που βασίζεται στη μεταποίηση και έχει ήδη αισθανθεί τον αντίκτυπο της COVID-19 στις περισσότερες βιομηχανίες της. Για παράδειγμα, γίγαντες αυτοκινήτων, όπως η Ford, η General Motors και η Fiat Chrysler, έκλεισαν όλα τα εργοστάσια παραγωγής των ΗΠΑ για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού.

Οι κυριότεροι προμηθευτές στην παγκόσμια αγορά αναλυτικών στοιχείων περιλαμβάνουν τις Microsoft (ΗΠΑ), Teradata (ΗΠΑ), IBM (ΗΠΑ), Oracle (ΗΠΑ), SAS Institute (ΗΠΑ), Google (ΗΠΑ), Adobe (ΗΠΑ), Talend (US), Qlik (ΗΠΑ), TIBCO Software (ΗΠΑ), Alteryx (ΗΠΑ), Sisense (ΗΠΑ), Informatica (ΗΠΑ), Splunk (ΗΠΑ), Hitachi Vantara (ΗΠΑ), Information Builders (ΗΠΑ), AWS (ΗΠΑ), SAP (Γερμανία ), Salesforce (ΗΠΑ), Micro Focus (Αγγλία), MicroStrategy (ΗΠΑ) και ThoughtSpot (ΗΠΑ).

 

Πηγές:
marketsandmarkets

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας