Σύμφωνα με τον τελευταίο πίνακα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τα εμβόλια COVID-19, 124 υποψήφιοι βρίσκονται σήμερα σε διάφορα στάδια ανάπτυξης με οκτώ διαφορετικές τεχνολογίες ή πλατφόρμες. Οι νέες επενδύσεις της Merck επικεντρώνονται σε μια πλατφόρμα, γνωστή ως αναπαραγόμενος ιικός φορέας, που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί από άλλους, αλλά δυνητικά θα οδηγήσει σε ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις που προκαλούνται από μία μόνο δόση. «Τα περισσότερα προγράμματα εμβολίων αποτυγχάνουν, καθώς είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις ένα εμβόλιο», λέει ο πρόεδρος της Merck Research Laboratories, Perlmutter. "Έτσι, αν πρόκειται να αρχίσω να κάνω εμβόλιο, θα ήθελα να μελετήσω ποιες πλατφόρμες εμβολίων έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας." Είναι πιθανό ότι ο κόσμος θα χρειαστεί περισσότερα από ένα εμβόλια COVID-19 για να καλύψει τη ζήτηση, λέει ο Perlmutter. Την ίδια στιγμή, διαφορετικοί πληθυσμοί όπως οι ηλικιωμένοι ή τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις, προσθέτει ο ίδιος.

Ένας από τους υποψήφιους για εμβόλιο COVID-19 που αποφάσισε να υποστηρίξει η Merck στοχεύει στην ενίσχυση της επιτυχίας που είχε με ένα εμβόλιο Ebola που κυκλοφόρησε στην αγορά πέρυσι. Αυτό το εμβόλιο χρησιμοποιεί έναν κατασκευασμένο ιό φυσαλιδώδους στοματίτιδας (VSV) για να μεταφέρει ένα γονίδιο με την επιφανειακή πρωτεΐνη του ιού Έμπολα στα κύτταρα του ξενιστή. Η Merck σχεδιάζει τώρα να αναπτύξει ένα εμβόλιο COVID-19 με βάση το VSV σε συνεργασία με τη Διεθνή Πρωτοβουλία για το Εμβόλιο του AIDS (IAVI), ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε αρχικά για να προωθήσει τα εμβόλια HIV, αλλά έχει διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του για να συμπεριλάβει εμβόλια για ένα ευρύ φάσμα άλλες ασθένειες.

Ο Mark Feinberg, ο οποίος είναι επικεφαλής του IAVI και είχε εργαστεί στο παρελθόν στη Merck για το πρόγραμμα εμβολίων Ebola, σημειώνει ότι οι επιστήμονες του IAVI συνεργάζονται με την πλατφόρμα VSV για εμβόλια κατά του πυρετού Lassa, του ιού Marburg και ενός διαφορετικού ιού Ebola.  Ο Feinberg λέει ότι η Merck πλησίασε την IAVI τον Μάρτιο για συνεργασία.

«Οι πολλαπλές αναλογίες στόχου [για την αναζήτηση εμβολίων COVID-19] έχουν τεράστια σημασία εδώ», λέει ο Feinberg. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει απονείμει στην IAVI 38 εκατομμύρια δολάρια μέσω της Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA).

Για το δεύτερο πρόγραμμα εμβολίων, η Merck εξαγοράζει την Themis, μια αυστριακή εταιρεία που χορήγησε άδεια για μια πλατφόρμα βασισμένη στο καθιερωμένο εμβόλιο κατά της ιλαράς και αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο Pasteur. Το εμβόλιο περιέχει μια αποδυναμωμένη, ασφαλή έκδοση αυτού του ιού που προκαλεί ιλαρά, την οποία οι επιστήμονες έδειξαν ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως φορέας για γονίδια από ένα ευρύ φάσμα παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου του κορωναϊού που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Η Themis, το Ινστιτούτο Pasteur και το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ έλαβαν τον Μάρτιο 4,9 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξουν την προσέγγιση από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations.

Ο Perlmutter λέει, ότι ούτε το IAVI ούτε το Themis δεν έχουν ακόμη δοκιμάσει εάν αυτά τα υποψήφια εμβόλια μπορούν να προστατεύσουν τους πιθήκους από μολύνσεις SARS-CoV-2 ή σοβαρά συμπτώματα COVID-19. Ωστόσο, λέει και οι δύο πλατφόρμες έχουν επιτύχει σε μελέτες σε ανθρώπους για άλλες ασθένειες και «έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη» ότι μπορούν να λειτουργήσουν. Οι ζωντανοί ιογενείς ιοί, υπογραμμίζει, έχουν το πλεονέκτημα να διεγείρουν και τα δύο Β κύτταρα, τα οποία δημιουργούν αντισώματα, και τα Τ κύτταρα που καθαρίζουν τα μολυσμένα κύτταρα. Και σε αντίθεση με τα πολλά υποψήφια εμβόλια COVID-19 που χρησιμοποιούν φορείς χωρίς αντιγραφή ή απλώς κατασκευασμένες εκδόσεις της επιφανειακής πρωτεΐνης του κορωνοϊού, αυτή η προσέγγιση μπορεί να χρειαστεί μόνο μία δόση, επειδή οι ιοί αντιγράφονται, δυνητικά παράγοντας υψηλά επίπεδα ακίδων που προκαλούν ισχυρές ανοσοαποκρίσεις.  

Από την πλευρά της θεραπείας, η Merck επέλεξε να υποστηρίξει την ανάπτυξη του EIDD-2801, μιας ένωσης που έχει σχεδιαστεί για την αναστολή διαφορετικών ιών που χρησιμοποιούν το RNA ως γενετικό υλικό τους, το οποίο περιλαμβάνει το SARS-CoV-2. Η Merck συνεργάζεται με την Ridgeback Biotherapeutics, η οποία χορήγησε άδεια χρήσης του φαρμάκου από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Πανεπιστήμιο Emory που ονομάζεται Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE). Ο Ridgeback ξεκίνησε πρόσφατα μια δοκιμή ασφάλειας του φαρμάκου σε υγιείς ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Perlmutter τονίζει ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την πανδημία COVID-19 - ειδικά όταν πρόκειται για ανάπτυξη και αξιολόγηση εμβολίων. «Ένα από τα πράγματα που νομίζω ότι είναι ενοχλητικό είναι ότι δεν θέλω οι άνθρωποι να το φανταστούν αυτό –όχι ότι θα το κάνουν– ότι η Merck έρχεται τώρα και όλα θα θεραπευτούν σε 12 μήνες», λέει ο Perlmutter. "Δεν είναι. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται πολύ χρόνο. "

Πηγές:
sciencemag.org

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κρούσματα λιστερίωσης από τυρί στη Γαλλία - Πρόωροι τοκετοί σε εγκύους
ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα ''Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα''
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]