Η Sun Pharmaceutical Industries Ltd. ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από τον Γενικό Ελεγκτή Φαρμάκων της Ινδίας (DCGI) για την έναρξη κλινικής δοκιμής με το Nafamostat Mesilate σε ασθενείς με COVID-19.

Το Nafamostat έχει εγκριθεί στην Ιαπωνία για τη βελτίωση των οξέων συμπτωμάτων της παγκρεατίτιδας και της θεραπείας της διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης (DIC).

«Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, την Ιαπωνία και το Ινστιτούτο Πρωταρχικής Έρευνας του Leibniz στη Γερμανία, πρόσφατα απέδειξαν ότι το Nafamostat, σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, καταστέλλει μια πρωτεΐνη (TMPRSS2) που ο ιός COVID-19 χρησιμοποιεί για να εισέλθει στα ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα .

«Μια άλλη ομάδα από το Institut Pasteur στη Νότια Κορέα, δημοσίευσε επίσης δεδομένα που συγκρίνουν την αντι-ιική αποτελεσματικότητα 24 φαρμάκων και του Nafamostat, ενάντια στο SARS-CoV-2 σε in-vitro μελέτες σε ανθρώπινα πνευμονικά επιθηλιακά κύτταρα».

Σε αυτήν την έρευνα, το Nafamostat βρέθηκε να είναι το πιο ισχυρό φάρμακο και μπόρεσε να αναστείλει την είσοδο του ιού σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, σύμφωνα με τα ευρήματα από ιαπωνικά και γερμανικά εργαστήρια.

Ο Dilip Shanghvi, Διευθύνων Σύμβουλος της Sun Pharma είπε: «Το Nafamostat έχει δείξει πολλά υποσχόμενα δεδομένα για τον ιό SARS-CoV-2 σε in vitro μελέτες που διεξήχθησαν από τρεις ανεξάρτητες ομάδες επιστημόνων στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. "

Πηγές:
https://www.thehindu.com/business/Industry/sun-pharma-gets-nod-for-drug-trial-in-covid-19-patients/article31705252.ece

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Β. Παπαλιάγκας: Αλτσχάιμερ, γνωστική έκπτωση και το αναμενόμενο νέο φάρμακο
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη