Σημαντική άνοδο αναμένεται να καταγράψει η αγορά διαγνωστικών τεστ στο μέλλον λόγω του αυξανόμενου αριθμού των περιπτώσεων που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό παγκοσμίως, ενώ σε αυτό αναμένεται να συμβάλλει και η απαίτηση των γιατρών για επιτόπια ή φορητά διαγνωστικά τεστ για τη διαχείριση των ασθενών σε πραγματικό χρόνο. Οι συνθήκες αυτές ευνοούν την ανάπτυξη της αγοράς και οι εκτιμήσεις είναι ότι από 4,9 δισ. δολ. που αναμένεται να διαμορφωθεί το 2020  θα ανέλθει στα 8,3 δισ. δολ. έως το 2029 καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 6,1%.

Την ίδια στιγμή, η υιοθέτηση λύσεων λογισμικού και νέων τεχνολογιών σε τεστ για COVID-19 αναμένεται να δημιουργήσει νέους δρόμους για επέκταση της αγοράς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ενσωμάτωση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε τεστ COVID-19 για αποτελεσματική και ταχεία διάγνωση. Ήδη, η Surgisphere Corporation, μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ, ξεκίνησε ένα γρήγορο διαγνωστικό εργαλείο που βασίζεται σε AI για την ανίχνευση του κοροναϊού τον Μάρτιο του 2020.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το τμήμα των αντιδραστηρίων και των κιτ θεωρείται ότι ηγείται της αγοράς διαγνωστικών COVID-19, καταλαμβάνοντας το 72% του κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει παροτρύνει τα έθνη να επεκτείνουν τις διαγνωστικές τους ικανότητες, οι οποίες προβλέπεται να οδηγήσουν την αποδοχή αντιδραστηρίων και κιτ σε μεγάλη κλίμακα.

Ανάλογα με τον τύπο του δείγματος, το τμήμα των στοματοφαρυγγικών και ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων εκτιμάται ότι θα πετύχει τα περισσότερα έσοδα της αγοράς, φθάνοντας το 53% το 2020. Τα ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα είναι προτιμώμενη μέθοδος συλλογής δειγμάτων όπως συνιστάται από το CDC, ενώ, σε περίπτωση απουσίας τους προτιμώνται τα  στοματοφαρυγγικά επιχρίσματα.

Σύμφωνα με την χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, ο τομέας PCR αναμένεται να ηγηθεί της αγοράς το 2020 με μερίδιο εσόδων 45%. Το PCR αναμένεται να ηγηθεί λόγω της πληθώρας των δοκιμών ανίχνευσης COVID-19 ανάλογα με την Αντίστροφη Αντίδραση Αλυσίδας Πολυμεράσης Reverse Transcriptase (RT-PCR) για τον ποσοτικό προσδιορισμό του RNA στα δείγματα ασθενών με κορωνοϊό.

Σε επίπεδο χρηστών, ο τομέας των εργαστηρίων καταγράφει το μέγιστο μερίδιο εσόδων το 2020 φθάνοντας έως τώρα το 40%. 

Κατά περιφέρεια, η Ευρώπη είναι πιθανό να ηγηθεί της αγοράς-στόχου για τα διαγνωστικά COVID-19 με μερίδιο 40% το 2020, λόγω των υψηλών επιπέδων ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διάγνωση, την εξάπλωση και την αποτελεσματική διαχείριση της λοίμωξης από τη νόσο.

Στους σημαντικότερους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά διαγνωστικών COVID-19 περιλαμβάνονται οι Abbott Diagnostics, Accelerate Diagnostics, Expedeon Ltd., Beckman Coulter Inc., Ador Diagnostics, Cepheid Inc., Akonni Biosystems Inc., Bio-Rad Laboratories, Becton, Dickinson and Company, Lonza και Fusion Genomics Corporation.

 

Πηγές:
globenewswire

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management