Στα τυφλά προμηθεύουν οι φαρμακοβιομηχανίες τα νοσοκομεία της χώρας. Αν και βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, κανείς εκ του Υπουργείου δεν έχει αναφέρει, όπως και θα έπρεπε -τυπικά και ουσιαστικά- το ύψος του φετινού προϋπολογισμού που θα τα υποστηρίξει .

Στελέχη της αγοράς βρίσκονται εκτός εαυτού, καθώς υπό τις παρούσες αδικαιολόγητες συνθήκες έχουν "τινάξει" τον προϋπολογισμό των εταιρειών τους στον αέρα, ενώ η όποια οργάνωσή τους έχει εξελιχθεί στο ανέκδοτο της ημέρας.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις που επιβαρύνονται περισσότερο, καθώς ακόμη ο κλάδος δεν έχει λάβει τα "μπιλιέτα" με το τι θα πληρώσει σε clawback και rebate για τα νοσοκομεία το 2019.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λένε παράγοντες του κλάδου, τονίζοντας ότι σωστά το Υπουργείο ασχολείται επισταμένα κωρονοϊό και τις επισκέψεις των κλιμακίων του ΕΟΔΥ για τον πλήρη έλεγχο της νόσου, όμως επειδή υπάρχει παραίτηση από τα λοιπά... βράζουν τα εν δυνάμει εγκεφαλικά.

Σημειώνεται ότι ο περσινός προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία ήταν 513 εκατ. ευρώ. Για φέτος η δέσμευση του Υπουργού ήταν ότι θα αυξάνονταν κατά 100 εκατ. ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες. Δέσμευση που τουλάχιστον μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει το μέλλον της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]