Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, διέταξε την κατάθεση 360 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα για την προμήθεια από την AstraZeneca τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου για την COVID-19 που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με βάση τον αδενοϊό.

Αυτά τα κεφάλαια θα καλύψουν την αρχική παραγγελία των 100 εκατομμυρίων δόσεων, είπε η AstraZeneca, καθώς και τα δικαιώματα αδειοδότησης στη Βραζιλία για την παραγωγή στο Ίδρυμα Oswaldo Cruz, επίσης γνωστό ως Fiocruz, εάν το εμβόλιο βρεθεί αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές.

Ένας εκπρόσωπος της AstraZeneca δήλωσε ότι η νέα συμφωνία "βασίζεται" στην προηγούμενη συμφωνία της φαρμακοβιομηχανίας  με τη Βραζιλία, που υλοποιήθηκε τον Ιούνιο και αφορούσε την παροχή περίπου 30 εκατ. ημιτελείς δόσεις του εμβολίου στην τιμή των 127 εκατ. δολαρίων.

Η Βραζιλία δεσμεύτηκε επίσης να παράγει επιπλέον 70 εκατομμύρια δόσεις, με την AstraZeneca να παρέχει το ημιτελές εμβόλιο χωρίς κόστος. 

Οι δόσεις εμβολίου αναμένεται να ολοκληρωθούν και να συμπληρωθούν στο Fiocruz, καθώς η AstraZeneca δεν διαθέτει τμήμα παραγωγής εμβολίων στη μονάδα παραγωγής της στη Βραζιλία

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η βιοποικιλότητα αυξάνει τα οφέλη στην ψυχική υγεία από τη φύση
28 κορυφαίοι ειδικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)
Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας