Η αύξηση του πληθυσμού των ασθενειών-στόχων, η ταχεία άνοδος των γενόσημων προϊόντων, η εντονότερη υιοθέτηση της αυτοθεραπείας και της ψηφιοποίησης, το προσιτό κόστος με αυξημένη απόδοση και οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της αγοράς των προγεμισμένων συριγγών.  Επιπλέον, οι αυξανόμενες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής τόσο σε ώριμες όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες παρέχουν μία επιπρόσθετη ώθηση στον κλάδο

Σύμφωνα με έρευνα, το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς εκτιμάται σε 5,6 δισ. δολ. τη φετινή περίοδο και προβλέπεται να φτάσει τα 8,6 δισ. δολ. έως το 2025, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,0% .

Η αγορά προγεμισμένων συριγγών περιλαμβάνει σημαντικούς προμηθευτές Tier I και II, όπως είναι οι Becton, Dickinson and Company (Αμερική), Gerresheimer (Γερμανία), SCHOTT AG (Γερμανία), West Pharmaceutical Services, Inc. (Αμερική) και Nipro Corporation (Ιαπωνία). Αυτοί οι προμηθευτές διαθέτουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη.

Αναμφίβολα, η COVID-19 έχει επηρεάσει και αυτό τον επιχειρηματικό τομέα. Η τακτική φροντίδα για χρόνιες ασθένειες είναι μια συνεχής πρόκληση εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας καθώς η καθημερινή φροντίδα έχει εξελιχθεί σε εικονική επικοινωνία. Ο διαβήτης, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η υπέρταση δείχνει να έχουν επηρεαστεί περισσότερο λόγω της μείωσης της πρόσβασης των ασθενών για περίθαλψη στις δομές. Επιπλέον,  οι περισσότεροι παγκόσμιοι πόροι για την υγειονομική περίθαλψη επικεντρώνονται στη νόσο του κορωνοϊού (COVID-19).

Ως εκ τούτου, η αυξανόμενη υιοθέτηση των αυτοχορηγούμενων ενέσιμων φαρμάκων αναμένεται να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος των προγεμισμένων συριγγών.

Η συμβατική αγορά προγεμισμένων συριγγών εκτιμάται ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (βάσει αξίας). Η ανάπτυξη αυτού του τμήματος μπορεί να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα που προσφέρονται, όπως η ασφαλής διαχείριση, η ευκολία χρήσης τόσο από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας όσο και από τους τελικούς χρήστες, μειωμένος κίνδυνος μόλυνσης του προϊόντος, λιγότερα απόβλητα δαπανηρών δραστικών ουσιών, ευκολία κατασκευής, βελτιωμένη ακρίβεια δοσολογίας κ.λπ.

Οι πλαστικές προγεμισμένες σύριγγες εκτιμάται ότι είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα στην αγορά προγεμισμένων συριγγών. Γεγονός που οφείλεται στην αυξανόμενη ανάπτυξη νεότερων πολυμερών (τα οποία διαθέτουν διάφορες φυσικές και χημικές ιδιότητες, όπως υψηλή αντοχή στη θερμότητα και θραύση, ανοχή στην ξήρανση με ψύξη και έκθεση σε υγρό άζωτο, υψηλή διαφάνεια και αντοχή σε διαλύτες).

Η Ασία-Ειρηνικός πιθανότατα θα αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη αγορά προγεμισμένων συριγγών παγκοσμίως

Τάση που καθοδηγείται κυρίως από την αυξανόμενη ζήτηση για αυτοδιαχειριζόμενες θεραπείες, την υψηλή διείσδυση συσκευών αυτοένεσης, την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, την άνοδο του επιπολασμού του διαβήτη και τον τεράστιο πληθυσμό ασθενών.

Οι Becton, Dickinson and Company (ΗΠΑ), Gerresheimer (Γερμανία), SCHOTT AG (Γερμανία) και West Pharmaceutical Services, Inc. (US) είναι οι βασικοί παράγοντες στην παγκόσμια αγορά προγεμισμένων συριγγών.

 

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]