Στη Φάση 3 της δοκιμής COVE έχουν πλέον εγγραφεί και οι 30.000 συμμετέχοντες που προβλέπει η δοκιμή. 

Η Φάση 3 της δοκιμής COVE έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιολογήσει συμμετέχοντες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την ασθένεια COVID-19.

Το 42% των συνολικών συμμετεχόντων στην Φάση 3 της δοκιμής COVE προέρχονται από ομάδες υψηλού κινδύνου:

Περισσότεροι από 7.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας άνω των 65 ετών,

Περισσότεροι από 5.000 από τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες είναι ηλικίας κάτω των 65 ετών, αλλά έχουν χρόνιες παθήσεις οι οποίες τους εκθέτουν σε αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης από COVID-19, όπως ο διαβήτης, η σοβαρή παχυσαρκία και οι καρδιακές παθήσεις.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής στην Φάση 3 της δοκιμής COVE αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την κλινική ανάπτυξη του mRNA-1273, του υποψήφιου εμβολίου μας για τον COVID-19. Πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες σε όλους τους συμμετέχοντες στη δοκιμή μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ερευνητές και συνεργάτες μας στα κέντρα διεξαγωγής δοκιμών, όπως οι συνεργάτες μας από τις εταιρείες PPD και NIH, καθώς επίσης και την εξειδικευμένη ομάδα της Moderna για την στήριξη τους στην ολοκλήρωση της εγγραφής,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Η Moderna δεσμεύεται για την διεξαγωγή ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας και για τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για να εξελίξουμε περαιτέρω το mRNA-1273, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει στην καταπολέμηση και εξάλειψη της πανδημίας του COVID-19.”

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα