Ογδόντα  εκατ. άνθρωποι εκτιμάται ότι νοσούσαν από γλαύκωμα παγκοσμίως στα τέλη του 2020, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεθνή Υπηρεσία για την Πρόληψη της Τύφλωσης   Ο αυξανόμενος επιπολασμός του γλαυκώματος μεταξύ των ατόμων Τρίτης Ηλικίας σε όλο τον κόσμο αναμένεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη της αγοράς του γλαυκώματος. Όπως υποστηρίζεται ο αυξανόμενος χρόνος ενασχόλησης με Η/Υ ή smartphone ενισχύουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου.

Σύμφωνα με έκθεση, το μέγεθος της θεραπευτικής κατηγορίας του γλαυκώματος  αναμένεται να φτάσει τα 7,34 δισ. δολ. μέχρι το 2026 από 6,59 δισ. δολ. το 2018 καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 6,1% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης .

Η Ευρώπη αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά λόγω της παρουσίας ευνοϊκών πολιτικών αποζημίωσης. Η Ασία-Ειρηνικός, από την άλλη πλευρά, θα επιδείξει την υψηλότερη αύξηση που τροφοδοτείται από τον αυξανόμενο γηράσκοντα πληθυσμό, ειδικά στην Ιαπωνία και την Κίνα, που έχουν ανάγκη αυτής της θεραπευτικής.

Επιχειρηματική κίνηση που επιβεβαιώνει ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά θα ενταθεί στο μέλλον είναι αυτή της  AbbVie Inc. που το Μάιο του 2020 εξαγόρασε την Allergan plc για να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην αγορά του γλαυκώματος.

Στους βασικότερους παίκτες της αγοράς είναι οι Merck & Co., Inc. (ΗΠΑ), Novartis AG (Ελβετία), Bausch and Lomb Incorporated (ΗΠΑ), Teva Pharmaceuticals Industry (Ισραήλ), Pfizer, Inc. (Αμερική), Aerie Pharmaceuticals (Αμερική), Inotek Pharmaceuticals (ΗΠΑ) κ.λπ.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις