Μια νέα μελέτη αποκάλυψε τα τεστ COVID-19 με την κορυφαία απόδοση, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «επιθυμητού» προφίλ προϊόντος (TPP) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

Ερευνητές από το NSF International και τη Novateur Ventures εξέτασαν περισσότερες από 1.100 ανεξάρτητες αξιολογήσεις τεστ COVID-19, εντοπίζοντας πέντε άμεσες δοκιμές αντιγόνου / RNA που ανιχνεύουν οξεία μόλυνση COVID-19 και έξι έμμεσες δοκιμές αντισωμάτων για ανίχνευση προηγούμενης λοίμωξης.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Diagnostics, θα βοηθήσει τις κοινότητες και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις όταν επιλέγουν ταχεία τεστ COVID-19.

Λήψη των καλύτερων αποτελεσμάτων

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 300 διαγνωστικά τεστ COVID-19 που έχουν λάβει από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έγκριση έκτακτης ανάγκης (EUA) και περισσότερα από 850 τεστ που παρατίθενται στο Ίδρυμα Καινοτόμων Νέων Διαγνωστικών (FIND) με έδρα την Ελβετία.

Η Robyn Meurant, Εκτελεστική Διευθύντρια Επιστημών Υγείας της NSF International, δήλωσε: «Καθώς οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο σκέφτονται να επεκτείνουν τις υπάρχουσες στρατηγικές τεστ COVID-19 για να συμπεριλάβουν μεγάλης κλίμακας, γρήγορες εξετάσεις είναι απαραίτητο να κατανοήσουν ποια τεστ λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικές καταστάσεις.

"Η προηγούμενη έρευνά μας διαπίστωσε σημαντική διακύμανση στην απόδοση και τα χαρακτηριστικά των εμπορικά διαθέσιμων τεστ φροντίδας, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιλογή και την προμήθεια ενός κατάλληλου τεστ για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης."

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ακόλουθα COVID-19 POCT πληρούσαν τα «επιθυμητά» κριτήρια του WHO TPP για κλινική ευαισθησία / ειδικότητα, όριο ανίχνευσης και χρόνο στα αποτελέσματα:

Άμεσα (Αντιγόνο / RNA) τεστ POC

Δοκιμή Detecta Chem MobileDetect Bio BCC19 (RT-LAMP)
Δοκιμή Mammoth Biosciences SARS-CoV-2 Detectr (RT-LAMP / CRISPR)
Δοκιμή αντιγόνου Quidel Sofia-2 Flu + SARS
Seasun Biomaterials AQ-TOP Plus COVID-19 Rapid Test (RT-LAMP)
Δοκιμή αντιγόνου COVID-19 κιτ διαγνωστικών προϊόντων Bioeasy Biotechnology Bioeasy

Έμμεσα (αντισώματα) τεστ POC

Guangzhou Wondfo Biotech Wondfo SARS-CoV-2 Ab Δοκιμή 1
Hangzhou Biotest Biotech RightSign COVID-19 IgG / IgM Rapid Test
Hangzhou AllTest Biotech AllTest COVID-19 IgG / IgM Rapid Test 1
Ταχεία δοκιμή NG Biotech NG IgG / IgM
Sugentech SGTi-flex COVID-19 IgG
Viva Chek Biotech COVID-19 IgM / IgG Rapid Test

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Ali Ardakani, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Novateur Ventures, δήλωσε: «Η πανδημία COVID-19 θα συνεχίσει να αποτελεί μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία έως ότου επιτευχθεί ο εμβολιασμός για να υπάρξει η επιθυμητή ανοσία. Οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν ότι τα εμβόλια θα φτάσουν σε ένα μεγάλο υποσύνολο του πληθυσμού στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη για γρήγορα και ακριβή τεστ COVID-19. "

"Το πιο σημαντικό από τη μελέτη αυτή, είναι ότι οι αγοραστές των τεστ COVID πρέπει να κάνουν την έρευνά τους και να βεβαιωθούν ότι επιλέγουν ένα τεστ που πληροί τα κριτήρια του WHO TPP για τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης τους."

Πηγές:
healtheuropa

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα