Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026, 16:52Γυναίκα, 37 χρονών, 80 κιλά, 156 ύψος
Ιστορικό
Έχω γεννήσει πριν 8 μήνες
Περνώ κάθε πρωί ladose λόγω άγχους 8 μήνες
Yasminelle για αντισυλληψη τους τελευταίους 4 μήνες
Ερώτηση
Καλησπέρα σας περνώ yasminelle 5 μήνες και οι επαφές είναι με προσοχή .Επειδή έχω γεννήσει πρόσφατα δεν επιθυμώ άμεσα.Τελευταια περίοδος μετά τ τέλος της καρτέλας ήταν τρίτη 9/6 με 13/6 ξεκίνησα κανονικά τη νέα καρτέλα τ Σάββατο 13/6 κ τ περνώ σταθερά την ίδια ώρα τ βράδυ .. επειδή όμως τ πρωί περνώ και ladose υπάρχει περίπτωση να μειώσει τη δράση των αντισυλληπτικών? Να πάρω και χαπι.επομενης ημέρας για να αποτρέψω οποιαδήποτε πιθανότητα εγκυμοσύνης καθώς έφυγαν λίγα υγρά στο κόλπο από την επαφή ?
Υπάρχει γενικά Eλαχιστη πιθανότητα εγκυμοσύνης με yasminelle??
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026, 16:52
Καλησπέρα σας.
Εφόσον λαμβάνετε το Yasminelle σταθερά, χωρίς παραλείψεις και περίπου την ίδια ώρα κάθε ημέρα, η αντισυλληπτική του δράση είναι ιδιαίτερα υψηλή και η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά μικρή.
Η Ladose (φλουοξετίνη) δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του αντισυλληπτικού χαπιού, επομένως δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω της συγχορήγησής τους.
Με βάση τα στοιχεία που περιγράφετε, δεν προκύπτει κάποια προφανής ένδειξη για λήψη χαπιού επόμενης ημέρας. Ωστόσο, η εκτίμηση κάθε περιστατικού πρέπει να γίνεται εξατομικευμένα από τον θεράποντα γυναικολόγο σας, ο οποίος γνωρίζει το πλήρες ιστορικό σας.
Αν δεν επιθυμείτε νέα εγκυμοσύνη στο άμεσο μέλλον, θα ήταν χρήσιμο να συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας όλες τις διαθέσιμες μεθόδους αντισύλληψης, ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια και ηρεμία.
Με εκτίμηση,
Δρ Κώστας Παναγιωτίδης
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Παναγιωτίδης Κώστας MRCOG, MSc (Cardf), MSc (Guildf), MSc (Strg), MD (Strg), Επιμελητής χειρουργός, μαιευτήρας και γυναικολόγος τηλ. 210 666 8610, 6907935375 e-mail