Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021
Γυναίκα, 50 χρονών, 74 κιλά, 166 ύψος

Ιστορικό

>> Πριν 7 χρόνια εγινε η διαγνωση από το νευροχ/γο που με παρακολουθεί ότι πασχω απο οριακο κιαρι, με την οποία συμφώνησαν και οι νευρ/γοι του επαρχιακοὐ νοσοκομείου μας.Η περιγραφή που δόθηκε είναι ότι η παρεγγεφαλίδα πακτώνει πάνω στο ηνιακό τρήμα πιέζοντας το( με τις αμυγδαλές και μέρος του σκώληκα).Καθώς πίεζεται πανω στο ηνιακό τρημα , συγκρατείται εγκεφαλονωτιαιο υγρό ανάμεσα στις μήνιγκες και έχει δημιουργηθεί κύστη μέσα στο ηνιακό τρήμα .Εξαιτίας της επιδεινωσης των συμπτωμάτων μου στη δραστηριότητα και επειδή ο γιατρός ήταν αρνητικός για χειρουργική επέμβαση αλλα και γιατι όλες οι μαγνητικές εγκεφάλου ήταν καθαρές απο ακτινοδιαγνωστική εκτίμηση οδηγήθηκα από την οικογενεια μου σε 2 νευροχειρουργούς οι οποιοι κατέληξαν ότι όχι μόνο κιαρι δεν υπάρχει αλλά και κανένα παθολογικό εύρημα, κάτι το οποιο αναφέρονταν και στις διαγνώσεις των ακτινοδιαγνωστικών εργαστηρίων οπου εκανα τις μαγνητικές.Πριν λιγες μέρες εκανα μαγνητική εγκεφάλου σε μαγνητικό τομογράφο 3tesla που ανέδειξε εκτός από ένα αδένωμα υπόφυσης , μια αραχνοειδή κύστη μέσα στο ηνιακο τρήμα 18χιλ καθώς και εικόνα ραιβόκρανου.Ο καθηγητής νευροχειρουργός που με παρέπεμψε, δικαιολόγησε τη συμπτωματολογία και την κλινική μου εικόνα που συνάδει με chiari 2. Πρότεινε παρακέντηση της κύστης σε αντίθεση με τον θεράπωντα ιατρό μου που λέει ότι είναι επικίνδυνο και ούτως ή αλλως θα ξαναγεμίσει σε 6 ώρες.Παρόλα αυτά όμως ούτε το ακτινοδιαγνωστικο ούτε και ο νευροχειρουργός όρισαν την κατάσταση ως δυσπλασία κιάρι, κάτι που συνεχίζει να προκαλεί τη δυσπιστία της οικογένειας μου απέναντι στον θεράπων ιατρό μου.

Ερώτηση

Θα ήθελα τη γνωμη σας για το αν η κατάσταση που περιγράφω εμπίπτει στα νεα διαγνωστικά κριτήρια για τη δυσπλασία chiari που επικαλείται ο γιατρός μου. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλοι γιατροι που ορίζουν τη συγκεκριμένη εικόνα ως δυσπλασία κιάρι ώστε και με άλλες γνωματεύσεις να επιβεβαιωθει η διαγνωση του γιατρού μου και δεν προκειται για μια αυθαίρετη διαγνωση που μπορει να κλονισει την μακροχρόνια εμπιστοσύνη ασθενούς απέναντι στο γιατρό του.Ευχαριστώ πολύ