Επειδή το καλοκαίρι φέρνει μαζί του κινδύνους για την επιδερμίδα μας, μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να την φροντίσουμε αυτούς τους δύσκολους μήνες…

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος δύσκολη για το δέρμα μας. Η έντονη ηλιοφάνεια, η ξηρασία, μπορεί να προκαλέσουν σημάδια στην ευαίσθητη επιδερμίδα, και ένα από αυτά τα σημάδια είναι η υπερμελάγχρωση, περιοχές δηλαδή του δέρματος που αλλάζουν χρώμα λόγω κάποιου προβλήματος. Και αν θέλουμε να την προλάβουμε, η λύση βρίσκεται στον σωστό τρόπο ζωής και στην πρόληψη.

Τρόπος ζωής

Η υγεία μας, από κάθε πιθανή άποψη, είναι κυριολεκτικά σαν μια πολύπλοκη μηχανή· αν ένα μικρό εξάρτημα σταματήσει να δουλεύει σωστά, επηρεάζεται ολόκληρο το σύστημα. Συνεπώς, αν φροντίζουμε η καθημερινή μας ζωή, οι συνήθειές μας, αλλά και η διατροφή μας, να είναι όπως πρέπει, τότε ξέρουμε πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για υγιές δέρμα είναι η καθημερινή προστασία από τον ήλιο, με ένα καλό αντηλιακό. Και όταν λέμε καθημερινή, το εννοούμε—ακόμα και τις μέρες που η ηλιοφάνεια δεν είναι τόσο έντονη, πρέπει να φοράμε αντηλιακό, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες εξακολουθούν να μας επηρεάζουν. Φοράμε καπέλο και φαρδιά, βαμβακερά ρούχα που καλύπτουν το δέρμα, γυαλιά ηλίου και φροντίζουμε να μην βγαίνουμε έξω τις ώρες που ο ήλιος χτυπάει πιο δυνατά, δηλαδή αργά το πρωί με μεσημέρι. Φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε τακτικά, πίνοντας άφθονο νερό, και ενσωματώνουμε στην διατροφή μας αντιοξειδωτικά. Τα βρίσκουμε σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και καταπολεμούν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας. Βέβαια, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και την τεράστια σημασία που παίζει η γυμναστική, όπως και η αποχή από κακές συνήθειες, για παράδειγμα το κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών.

Επαγγελματική βοήθεια

Αν η υπερμελάγχρωση αποτελεί πρόβλημα για εσάς, τότε θα ήταν καλό να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Απολέπιση, φροντίδα με μάσκες, και κάθε άλλη πιθανή υπηρεσία που θα ζητήσουμε, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως γίνονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συνεπώς, μην βιαστείτε να επιλέξετε—κάντε έρευνα και βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία για να σας βοηθήσει. Διαβάστε κριτικές άλλων ατόμων, ρωτήστε τους φίλους σας αν υπάρχει κάποιος που εμπιστεύονται…. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί όταν μιλάμε για την υγεία μας.

Να είστε συγκεκριμένοι

Στην αναζήτηση βοήθειας, πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι με τους στόχους μας και να βρούμε θεραπείες εξειδικευμένες για την υπερμελάγχρωση. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, πως όσο πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα, θεωρητικά τόσο αυξάνονται οι τιμές.

Μετά;

Αν κάνετε κάποια επαγγελματική θεραπεία για την υπερμελάγχρωση, πρέπει να την ακολουθήσετε με μια σωστή ρουτίνα περιποίησης στο σπίτι. Ο ειδικός στον οποίο θα απευθυνθείτε θα σας προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σας, και πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του, για να προλάβετε κάποια πιθανή επανάληψη του προβλήματος.