Το 90 τοις εκατό των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν.

Με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί την αφετηρία για μία ολόκληρη εβδομάδα αφιερωμένη στην πρόληψη, την ‘Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος’, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος από 21 έως 25 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, όπως και καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Όλες οι μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ιατές αρκεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, τονίσθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας, Δημήτρη Ρηγόπουλο, και τον καθηγητή Δερματολογίας Ανδρέα Κατσάμπα. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.myskincheck.gr/ και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.