ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Μετά από πολλή σκέψη έγραψα την παρακάτω επιστολή. Ελπίζω ότι αυτό που έχω προτείνει θα γίνει δεκτό. Παρακαλώ SHARE όπου μπορείτε... ίσως η ιδέα θα...

Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, 20:15
HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION

Μετά από πολλή σκέψη έγραψα την παρακάτω επιστολή. Ελπίζω ότι αυτό που έχω προτείνει θα γίνει δεκτό. Παρακαλώ SHARE όπου μπορείτε... ίσως η ιδέα θα υιοθετηθεί αλλού και θα βοηθήσει μερικούς ανθρώπους .....

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Για αρκετά χρόνια οργανώσατε το πολύ επιτυχημένο ”ENDOCRINE VILLAGE” στην Αθήνα όπου οι πληροφορίες σχετικά με τις ενδοκρινικές διαταραχές είναι ελεύθερα διαθέσιμες για το κοινό, καθώς και οι εξετάσεις για ορισμένες ασθένειες.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τον υπερπαραθυρεοειδισμό και καμία εξέταση.
Ο υπερπαραθυρεοειδισμός ΔΕΝ είναι μια σπάνια ασθένεια: στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένη. * Η επίπτωσή του είναι δύσκολο να εξακριβωθεί επειδή πολλοί πάσχοντες συνεχίζουν τη ζωή τους - συχνά με σοβαρά συμπτώματα - χωρίς να έχουν εξεταστεί ή διαγνωσθεί.
Δεν είμαστε εμείς γιατροί…. Και βεβαίως είστε πολύ πιο ενημερωμένοι από τους ανθρώπους που έχουν ... ή υποπτεύονται ότι μπορεί να έχουν ... την ασθένεια. Αλλά μηνύματα παρόμοια με τα παρακάτω εκφράζονται από μέλη ομάδων ασθενών σε όλο τον κόσμο:
”Το ασβέστιο μου ήταν υψηλό εδώ και χρόνια. Γιατί δεν εξετάστηκε περαιτέρω αυτό το θέμα? ”
«Συνέχισα να έχω πέτρες στα νεφρά και να πάω στο νοσοκομείο για να τους αφαιρέσουν. Γιατί δεν μου έλεγαν για τη πιθανότητα υπερπαραθυρεοειδισμού? ”
”Η επιδείνωση της οστεοπενίας και του υψηλού ασβεστίου κάθε χρόνο ... γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να ελέγξει για υπερπαραθυρεοειδισμό?”
Και ούτω καθεξής…..
Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλά πιθανά συμπτώματα και ότι πολλά μπορούν να αποδοθούν στην εμμηνόπαυση, τη γήρανση ή άλλες καταστάσεις.
Ωστόσο, το μόνο που θα θέλαμε να σας προτείνουμε είναι να κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να συμπεριλάβετε μερικές βασικές εξετάσεις για την πιθανότητα υπερπαραθυρεοειδισμού ... ασβεστίου ορού, PTH και βιταμίνης D. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον ασβέστιο ορού. Οι εξετάσεις δεν θα αποτελούσαν σαφή διάγνωση αλλά θα έδειχναν την πιθανότητα για τη νόσο, ώστε να μπορεί να ακολουθήσει περαιτέρω έρευνα. Και χρόνια δυνητικών ταλαιπωριών θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς και το κόστος πολλαπλών εξετάσεων για το Κράτος κλπ. με την πάροδο του χρόνου.
Ίσως το παράδειγμα σας να ακολουθείται από άλλες χώρες στο μέλλον?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Rochelle Lambiris

ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ [email protected]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3124907/

Ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός είναι η τρίτη πιο κοινή ενδοκρινική διαταραχή

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ