Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ... ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12338 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION
Μέλος

Εγγραφή: 17/7/2017
Δημοσιεύσεις: 62

Δημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2017

Αφορά: Ωτίτιδα, Ψωριασική αρθρίτιδα, Ψωρίαση, Χρόνιος Πόνος, Χρόνια Ρινίτιδα, Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Χρόνια Κόπωση, Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, Φυματίωση, Υποθυροειδισμός, Υπέρταση, Υπερθυροειδισμός, Τύφλωση, Τροφική αλλεργία, Σχιζοφρένεια, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, Σύνδρομο Tourette, Σύνδρομο Rett, Σύνδρομο Prader - Willi, Σύνδρομο Down, Σύνδρομο Cushing, Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Στεφανιαία νόσος, Σπάνιοι Καρκίνοι, Σκολίωση, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας / Πολλαπλή Σκλήρυνση, Σκληρόδερμα, Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Σαρκοείδωση, Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες, Προστάτης, Πρεσβυωπία, Πολυκυστικές ωοθήκες, Πνευμονική Υπέρταση, Πνευμονία, Παθήσεις των φωνητικών χορδών, Οφθαλμική Αλλεργία, Ουρολοίμωξη, Οστεοπόρωση, Οστεοαρθρίτιδα, Οζώδης Σκλήρυνση, Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, Νόσος του Πάρκινσον, Νόσος του Hantington, Νόσος του Chron, Νόσος Κοιλιοκάκη, Νόσος κινητικού Νευρώνα , Νόσος Pompe, Νόσος Kawasaki, Νόσος Hodgkin's, Νόσος Hashimoto, Νόσος Gravis, Νόσος Gaucher, Νόσος Fabry, Νεφροπάθεια, Νευροϊνωμάτωση τύπου Ι και ΙΙ, Νεανικός Διαβήτης, Μυωπία, Μυελοΐνωση, Μυασθένεια Gravis, Μηνιγγίτιδα, Μελάνωμα , Λιθίαση, Λευχαιμία, Κώφωση , Κύφωση, Κυστική Ίνωση, Κληρονομικό Αγγειοοίδημα, Κινητικά προβλήματα, Κερατόκωνος, Καταράκτης, Κατάθλιψη, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος, Καρδιακή ανεπάρκεια, Ιστιοκύττωση, Ιδιοπαθής Θρομβοκυτταρική Πορφύρα, Ιγμορίτιδα, Θρομβοφιλία, Ηπατίτιδα, Επιληψία, Ενδομητρίωση, Έμφραγμα, Εμμηνόπαυση, Εκφύλιση ωχράς κηλίδας, Εγκυμοσύνη, Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Δρεπανοκυτταρική Αναιμία / Θαλασσαιμία, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου, Διαβήτης τύπου ΙΙ, Διαβήτης τύπου Ι, Γρίπη, Γλαύκωμα, Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, Γαστρίτιδα, Γαστρεντερίτιδα, Βουλιμία / Ανορεξία, Αυχενικό Σύνδρομο, Αυτισμός, Άσθμα, Αρρυθμίες, Αρθρίτιδα, Άνοια, Ανδρόπαυση, Αναιμία, Αμυλοείδωση, Αμυατροφική Πλάγια σκλήρυνση, Αλλεργία, Αλζχάιμερ, Ακράτεια, Ακμή, Αιμορροφιλία, HIV/AIDS

Μετά από πολλή σκέψη έγραψα την παρακάτω επιστολή. Ελπίζω ότι αυτό που έχω προτείνει θα γίνει δεκτό. Παρακαλώ SHARE όπου μπορείτε... ίσως η ιδέα θα υιοθετηθεί αλλού και θα βοηθήσει μερικούς ανθρώπους .....

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Για αρκετά χρόνια οργανώσατε το πολύ επιτυχημένο ”ENDOCRINE VILLAGE” στην Αθήνα όπου οι πληροφορίες σχετικά με τις ενδοκρινικές διαταραχές είναι ελεύθερα διαθέσιμες για το κοινό, καθώς και οι εξετάσεις για ορισμένες ασθένειες.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τον υπερπαραθυρεοειδισμό και καμία εξέταση.
Ο υπερπαραθυρεοειδισμός ΔΕΝ είναι μια σπάνια ασθένεια: στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένη. * Η επίπτωσή του είναι δύσκολο να εξακριβωθεί επειδή πολλοί πάσχοντες συνεχίζουν τη ζωή τους - συχνά με σοβαρά συμπτώματα - χωρίς να έχουν εξεταστεί ή διαγνωσθεί.
Δεν είμαστε εμείς γιατροί…. Και βεβαίως είστε πολύ πιο ενημερωμένοι από τους ανθρώπους που έχουν ... ή υποπτεύονται ότι μπορεί να έχουν ... την ασθένεια. Αλλά μηνύματα παρόμοια με τα παρακάτω εκφράζονται από μέλη ομάδων ασθενών σε όλο τον κόσμο:
”Το ασβέστιο μου ήταν υψηλό εδώ και χρόνια. Γιατί δεν εξετάστηκε περαιτέρω αυτό το θέμα? ”
«Συνέχισα να έχω πέτρες στα νεφρά και να πάω στο νοσοκομείο για να τους αφαιρέσουν. Γιατί δεν μου έλεγαν για τη πιθανότητα υπερπαραθυρεοειδισμού? ”
”Η επιδείνωση της οστεοπενίας και του υψηλού ασβεστίου κάθε χρόνο ... γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να ελέγξει για υπερπαραθυρεοειδισμό?”
Και ούτω καθεξής…..
Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν πολλά πιθανά συμπτώματα και ότι πολλά μπορούν να αποδοθούν στην εμμηνόπαυση, τη γήρανση ή άλλες καταστάσεις.
Ωστόσο, το μόνο που θα θέλαμε να σας προτείνουμε είναι να κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και να συμπεριλάβετε μερικές βασικές εξετάσεις για την πιθανότητα υπερπαραθυρεοειδισμού ... ασβεστίου ορού, PTH και βιταμίνης D. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον ασβέστιο ορού. Οι εξετάσεις δεν θα αποτελούσαν σαφή διάγνωση αλλά θα έδειχναν την πιθανότητα για τη νόσο, ώστε να μπορεί να ακολουθήσει περαιτέρω έρευνα. Και χρόνια δυνητικών ταλαιπωριών θα μπορούσαν να αποφευχθούν, καθώς και το κόστος πολλαπλών εξετάσεων για το Κράτος κλπ. με την πάροδο του χρόνου.
Ίσως το παράδειγμα σας να ακολουθείται από άλλες χώρες στο μέλλον?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Rochelle Lambiris

ΥΠΕΡΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ hyperpa[email protected]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3124907/

Ο πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός είναι η τρίτη πιο κοινή ενδοκρινική διαταραχή

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 972

#1 Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2017

Πολύ καλή η προσπάθεια που κάνετε προκειμένου να ενημερώνουν οι γιατροί για την εν λόγω ασθένεια. Θα το κάνω share σε γνωστούς γιατρούς μου!!

  • Απάντηση

HYPERPARATHYROIDISM SUPPORT AND INFORMATION
Μέλος

Εγγραφή: 17/7/2017
Δημοσιεύσεις: 62

#2 Δημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2017

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας. Κάθε λίγο βοηθά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην ΑττικήΜητσοτάκης: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική

Τι αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας.... Περισσότερα »

Ελπίδες από τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με CoViD-19Ελπίδες από τη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με CoViD-19

Η θεραπεία που δοκιμάζεται και στην Ελλάδα, φαίνεται ότι μειώνει τις επιπλοκές και τη θνησιμότητα σε σοβαρά νοσούντες.... Περισσότερα »

Σοκ, με 9 νεκρούς και 359 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊόΣοκ, με 9 νεκρούς και 359 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό

Οι 37 είναι εισαγόμενες, οι 212 από την Αττική και οι 18 από τη Θεσσαλονίκη. Καταγράφεται διασπορά - ρεκόρ, σε άλλες 33 Περιφερειακές Ενότητες.... Περισσότερα »

Αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ηµερήσιας νοσηλείαςΑρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ηµερήσιας νοσηλείας

Οι αρθροπλαστικές ημερήσιας νοσηλείας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού των πρωτοκόλλων γρήγορης αποκατάστασης fast track, με τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας.... Περισσότερα »

Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Εγκυμοσύνη και πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, επισημαίνει ότι, πλέον δεν ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube