Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Χρόνια ασθένεια και έμμονες ιδέες

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 1854 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 916

Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2018
Τροποποίηση: 18 Ιανουαρίου 2018

Με την διάγνωση μιας χρόνιας πάθησης ξεκινά μια νέα ζωή. Αυτό γίνεται κυρίως για να μην αποτελέσει στο μέλλον απειλή για την υγεία και να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες παρενέργειες. Η χρόνια πάθηση συνδέεται μοιραία και με ψυχικές παρενέργειες αφού υπάρξει φαρμακευτική θεραπεία αλλά και σκέψεις γύρω από την αντοχή του οργανισμού. Οι σκέψεις αυτές επεκτείνονται σε όλα τα επίπεδα της ζωής και αυτό που κυριαρχεί είναι να περνούν τα χρόνια και να μην υπάρχει υποτροπή. Αυτή η νέα ζωή περιλαμβάνει αποφυγή των καταχρήσεων και περιορισμό της κραιπάλης. Τι γίνεται ομως όταν η χρόνια ασθένεια κάνει την εμφάνισή της όταν είναι κάποιος νέος? Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Όμως πάντα υπάρχει λύση. Η πίστη στον εαυτό μας, η πεποίθηση πως θα τα καταφέρουμε, η αισιοδοξία απέναντι στη ζωή βοηθά σημαντικά. Στο τέλος συμβιβαζόμαστε με το πρόβλημά μας, δεν το ξεχνάμε, δεν ζούμε όμως και με έμμονες ιδέες.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#1 Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχει κατάσταση στην ζωή του ανθρώπου που να μην μπορεί να επιλυθεί. Πέραν από την προσωπική παραίτηση, τίποτε άλλο δεν συντελεί στην απομόνωση του καθενός παρά ο ίδιος ο εαυτός του μετά από την εμφάνιση μιας χρόνιας ασθένειας. Μόνοι μας δημιουργούμε τα προβλήματα. Μόνοι εμείς καταγράφουμε την πορεία προς το μέλλον, με δεδομένο ότι στο τέλος παραμένουμε συνήθως μόνοι,εμείς και το πρόβλημά μας. Ας μην χάνουμε λοιπόν το θάρρος μας. Αυτοί που χάνονται πιθανά είναι όσοι μας παρακολουθούσαν από κοντά, είτε είναι γνωστοί και φίλοι είτε γονείς ή θεράπων ιατρός. Τα δεδομένα αλλάζουν με τα χρόνια. Ακόμη και η ίδια η πάθηση μεταλλάσεται λόγω ηλικίας. Ας μην αφήνουμε λοιπόν τον χρόνο ανεκμετάλλευτο. Η ζωή παραείναι σύντομη για να παίζουμε μαζί της. Και οι προειδοποιήσεις για αυτό είναι πολλές.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 855

#2 Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2018

Υπάρχουν και οι φαρμακευτικές παρενέργειες, μην το ξεχνάμε. Συνήθως το πρόβλημα ξεκινά από την στιγμή που αισθανόμαστε μόνοι μας. Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα γύρω μας. Και οφείλουμε να τη δούμε.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1192

#3 Δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2018

Ναι, ασφαλώς!

Είναι πολλοί γύρω μας αυτοί που τα βγάζουν πέρα μόνοι τους. Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας για να γνωρίζουμε τι γίνεται!

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#4 Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2018

Όλα μπορεί να τα πετύχει ο άνθρωπος, ακόμη και να αντισταθεί σε νεαρή ηλικία στις κακουχίες. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γνώση που φυσικά κατακτάται ολοένα και περισσότερο με τον καιρό. Ας μην πτοούμαστε επειδή ακούμε πολλά και διάφορα γύρω μας. Η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ξεδιψάστε υγιεινά και… απολαυστικάΞεδιψάστε υγιεινά και… απολαυστικά

Εκτός από το νερό υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να ξεδιψάσουμε, και μάλιστα ενισχύοντας την υγεία μας με πολύτιμες βιταμίνες.... Περισσότερα »

Τα συναισθήματα του ταξιδιώτη που αποσυνδέεται από την τεχνολογίαΤα συναισθήματα του ταξιδιώτη που αποσυνδέεται από την τεχνολογία

Ερευνα εξέτασε πώς η ενασχόληση με τον μη ψηφιακό τουρισμό επηρέαζε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες.... Περισσότερα »

Πώς να χαλαρώσετε στο σπίτι αν δεν πάτε διακοπέςΠώς να χαλαρώσετε στο σπίτι αν δεν πάτε διακοπές

Αν δεν πάτε διακοπές και έχετε άγχος δείτε τρόπους να διώξετε μακριά το στρες.... Περισσότερα »

‘Έλκος στομάχου και διατροφή‘Έλκος στομάχου και διατροφή

Αν και τα τρόφιμα δεν προκαλούν ή θεραπεύουν το έλκος, μπορούν είτε να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα είτε χειρότερα.... Περισσότερα »

Ρομποτική Χειρουργική στην ΟυρολογίαVideo - Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία

Ο Σταύρος Τυριτζής, Ουρολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ μας ενημερώνει για τη Ρομποτική Χειρουργική στην Ουρολογία. Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική με ακρίβεια χιλιοστού, η οποία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης