Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Χρόνιες παθήσεις και υγειινός τρόπος ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4201 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Οι χρόνιες παθήσεις γίνονται αντιληπτές όταν αποφασίσουμε να εξεταστούμε από γιατρό και πάψουμε να κάνουμε οι ίδιοι διαγνώσεις. Ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει την κατάστασή μας και όχι οι θεωρίες μας του τύπου ”ξέρω τον εαυτό μου”. Μια χρόνια πάθηση θέλει σοβαρή αντιμετώπιση για να μην υποτροπιάσει και δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Πάνω απ΄όλα όμως ζητά την προσοχή μας και την αποφυγή υπερβολών. Η χρόνια πάθηση παύει να είναι χρόνια όταν με τον καιρό συνηθίζουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από κραιπάλες και ασύδωτα γλέντια. Μοναχικός αλλά ασφαλής δρόμος γιατί η ζωή μας δίδεται μια φορά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 977

#1 Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Υποφέρω από χρόνια πάθηση στο ήπαρ και έχω 23 χρόνια να παρουσιάσω υποτροπή. Ο τρόπος ζωής μου έχει άλλάξει από χρόνια και η ασφάλεια που αισθάνομαι είναι μεγάλη. Την ίδια στιγμή βέβαια οι προκλήσεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες, όμως η αυτοσυγκράτησή μου με βοηθά. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω το ίδιο και σε άλλες πλευρές της ζωής. Το κέρδος θα ήταν τεράστιο.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 107

#2 Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Σίγουρα η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι δύσκολη, η υγιεινή πλευρά της (διατροφή, περιβάλλον, εγκράτεια, κλπ) απαραίτητη, αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθεί στις χρόνιες παθήσεις, θέλει να υπάρχει πειθαρχία χωρίς μεμψιμοιρία και μιζέρια, χωρίς γκρίνιες, αλλά αλλαγή με πίστη για τον εαυτό μας. Είναι ένας άλλος δρόμος και έχει τις ομορφιές του. Κυρίως έχει υγεία και ποιότητα. Μπράβο σε όσους προσπαθούν.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 977

#3 Δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Σίγουρα η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι δύσκολη, η υγιεινή πλευρά της (διατροφή, περιβάλλον, εγκράτεια, κλπ) απαραίτητη, αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθεί στις χρόνιες παθήσεις, θέλει να υπάρχει πειθαρχία χωρίς μεμψιμοιρία και μιζέρια, χωρίς γκρίνιες, αλλά αλλαγή με πίστη για το...

Η αλλαγή τρόπου ζωής ειδικά στις νεαρές ηλικίες δεν είναι ότι πιο εύκολο. Όταν όλοι ζουν μέσα στην κραιπάλη και την διασκέδαση και εσύ είσαι υποχρεωμένος να απέχεις, δεν αποτελεί και την καλύτερη προοπτική. Όμως, θα συμφωνήσω, η ποιότητα ζωής είναι αυτή που προσφέρει πολύ περισσότερα και λειρτουργεί ως αντίβαρο. Με τα χρόνια ανακαλύπτεις πως κέρδισες πολλά. Αλλά πάνω απ΄όλα την υγεία σου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς έφτασε η Θεσσαλονίκη στο lockdown [γράφημα]Πώς έφτασε η Θεσσαλονίκη στο lockdown [γράφημα]

Τα κρούσματα εκτινάχθηκαν από τα μέσα του μήνα. Από τις 20, καταγράφονται τριψήφιοι αριθμοί, με εξαίρεση την ημέρα γιορτής του Αγίου Δημητρίου.... Περισσότερα »

Σπονδυλική στήλη: Πώς θα την προστατεύσω αν δουλεύω από το σπίτιΣπονδυλική στήλη: Πώς θα την προστατεύσω αν δουλεύω από το σπίτι

Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη για την σπονδυλική μας στήλη. Ποια προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν, και πώς θα προφυλαχθούμε;... Περισσότερα »

1.211 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό και 12 ακόμη θάνατοι1.211 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό και 12 ακόμη θάνατοι

Οι 335 αφορούν την Αττική, οι 275 τη Θεσσαλονίκη και οι 38 είναι εισαγόμενες.... Περισσότερα »

Πώς να φοράτε μάσκα προσώπου χωρίς να θολώνετε τα γυαλιά σας;Πώς να φοράτε μάσκα προσώπου χωρίς να θολώνετε τα γυαλιά σας;

Η μάσκα προσώπου την εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητη, οπότε αν φοράτε γυαλιά οι παρακάτω τρόποι μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη θόλωση .... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube