Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Χρόνιες παθήσεις και υγειινός τρόπος ζωής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 15070 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1359

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Οι χρόνιες παθήσεις γίνονται αντιληπτές όταν αποφασίσουμε να εξεταστούμε από γιατρό και πάψουμε να κάνουμε οι ίδιοι διαγνώσεις. Ο γιατρός είναι αυτός που θα κρίνει την κατάστασή μας και όχι οι θεωρίες μας του τύπου ”ξέρω τον εαυτό μου”. Μια χρόνια πάθηση θέλει σοβαρή αντιμετώπιση για να μην υποτροπιάσει και δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα. Πάνω απ΄όλα όμως ζητά την προσοχή μας και την αποφυγή υπερβολών. Η χρόνια πάθηση παύει να είναι χρόνια όταν με τον καιρό συνηθίζουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από κραιπάλες και ασύδωτα γλέντια. Μοναχικός αλλά ασφαλής δρόμος γιατί η ζωή μας δίδεται μια φορά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 963

#1 Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Υποφέρω από χρόνια πάθηση στο ήπαρ και έχω 23 χρόνια να παρουσιάσω υποτροπή. Ο τρόπος ζωής μου έχει άλλάξει από χρόνια και η ασφάλεια που αισθάνομαι είναι μεγάλη. Την ίδια στιγμή βέβαια οι προκλήσεις εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες, όμως η αυτοσυγκράτησή μου με βοηθά. Μακάρι να μπορούσα να το κάνω το ίδιο και σε άλλες πλευρές της ζωής. Το κέρδος θα ήταν τεράστιο.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 106

#2 Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018

Σίγουρα η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι δύσκολη, η υγιεινή πλευρά της (διατροφή, περιβάλλον, εγκράτεια, κλπ) απαραίτητη, αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθεί στις χρόνιες παθήσεις, θέλει να υπάρχει πειθαρχία χωρίς μεμψιμοιρία και μιζέρια, χωρίς γκρίνιες, αλλά αλλαγή με πίστη για τον εαυτό μας. Είναι ένας άλλος δρόμος και έχει τις ομορφιές του. Κυρίως έχει υγεία και ποιότητα. Μπράβο σε όσους προσπαθούν.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 963

#3 Δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2018

Αρχική δημοσίευση #2:
Σίγουρα η αλλαγή του τρόπου ζωής είναι δύσκολη, η υγιεινή πλευρά της (διατροφή, περιβάλλον, εγκράτεια, κλπ) απαραίτητη, αλλά πάνω από όλα για να επιτευχθεί στις χρόνιες παθήσεις, θέλει να υπάρχει πειθαρχία χωρίς μεμψιμοιρία και μιζέρια, χωρίς γκρίνιες, αλλά αλλαγή με πίστη για το...

Η αλλαγή τρόπου ζωής ειδικά στις νεαρές ηλικίες δεν είναι ότι πιο εύκολο. Όταν όλοι ζουν μέσα στην κραιπάλη και την διασκέδαση και εσύ είσαι υποχρεωμένος να απέχεις, δεν αποτελεί και την καλύτερη προοπτική. Όμως, θα συμφωνήσω, η ποιότητα ζωής είναι αυτή που προσφέρει πολύ περισσότερα και λειρτουργεί ως αντίβαρο. Με τα χρόνια ανακαλύπτεις πως κέρδισες πολλά. Αλλά πάνω απ΄όλα την υγεία σου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα, τα 24 εισαγόμεναΚορωνοϊός: 33 νέα κρούσματα, τα 24 εισαγόμενα

Εκτός από τα εισαγόμενα, 2 αφορούν την περιφερειακή ενότητα Δράμας, 2 την Καστοριά, 1 την Καβάλα, 3 την περιφερειακή ενότητα Αττικής και 1 την περιφερειακή ... Περισσότερα »

Τέλος στο πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι Τέλος στο πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι

Τι προβλέπεται σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για εστιατόρια και χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα.... Περισσότερα »

Νομοσχέδιο: Χρηματοδότηση νοσοκομείων με bonusΝομοσχέδιο: Χρηματοδότηση νοσοκομείων με bonus

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση, πώς θα λαμβάνουν τον τίτλο "νοσοκομείο αναφοράς" και τι προνόμια θα έχουν σε πόρους και προσωπικό.... Περισσότερα »

Κορωνοϊός: Εισαγόμενα πάνω από τα μισά κρούσματα [πίνακας]Κορωνοϊός: Εισαγόμενα πάνω από τα μισά κρούσματα [πίνακας]

Με τις λοιμώξεις από την Ξάνθη να καταγράφουν σταθερή μείωση, οι πύλες εισόδου της χώρας αποτελούν την κύρια πηγή νέων κρουσμάτων.... Περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον ΔιαβήτηVideo - Διαδικτυακή ημερίδα iatronet gr για τον Διαβήτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 20/6, σε studio υψηλών προδιαγραφών, η διαδικτυακή ημερίδα του iatronet.gr με τίτλο "Διαβήτης και σύγχρονες προσεγγίσεις". Επρόκειτο για την 9η κατά σειρά ημερίδα ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube