Υποτροπή ασθένειας και αντιδράσεις

Δεν είναι και λίγες οι φορές όπου η ασθένειά μας υποτροπιάζει και αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε ως τώρα. Στην περίπτωση αυτή, καταρχάς πρέπει να...

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 10:49
Τροποποίηση: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, 10:50

fzai

Δεν είναι και λίγες οι φορές όπου η ασθένειά μας υποτροπιάζει και αλλάζει τα δεδομένα που είχαμε ως τώρα. Στην περίπτωση αυτή, καταρχάς πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Μετά θα πρέπει να εμπιστευθούμε τον/την θεράποντα ιατρό μας, μιας και μαζί δίνουμε τον αγώνα επιβίωσης. Οι ψυχολογικές αντιδράσεις είναι πολλές, ωστόσο θε πρέπει να τις απομονώσουμε τις πρώτες στιγμές.

Το καθαρό μυαλό βοηθά πολύ και εμάς τους ίδιους αλλά και τον γιατρό μας. Μπορεί να πρέπει να κάνουμε κάποια επιπρόσθετη θεραπεία, μπορεί να υποβληθούμε σε νέες εξετάσεις, αυτό που προέχει όμως είναι να κρατηθούμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι. Δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτε με τον πανικό, και πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε το μικρότερο κακό.

Πριν από λίγες μέρες ο ιατρός μου είπε χαρακτηριστικά: ”τα φάρμακα είναι και φαρμάκια”, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όμως λιγότερο στην περίπτωσή σου. Αν είχες κάνει μεταμόσχευση, τότε θα έβλεπες τι φάρμακα θα έπαιρνες...”. Πάντα υπάρχει λοιπόν το χειρότερο, ώστε αυτό που κάνεις να φαίνεται καλύτερο. Ας μην μοιρολογούμε λοιπόν. Και ας κοιτάξουμε επιτέλους κάποια στιγμή γύρω μας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ