Χρόνια πάθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση

Είναι πράγματι δύσκολο να συμβιβαστείς με την ασθένειά σου, ειδικά αν είναι χρόνια. Είναι δύσκολο διότι απαιτούνται θυσίες και μάλιστα πολλές. Η ζωή...

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 13:20
tired

Είναι πράγματι δύσκολο να συμβιβαστείς με την ασθένειά σου, ειδικά αν είναι χρόνια. Είναι δύσκολο διότι απαιτούνται θυσίες και μάλιστα πολλές. Η ζωή συνεχίζεται βέβαια και μαζί της και εσύ που καλείσαι να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται κάθε φορά.

Συνήθως οι γύρω σου σε ξεχνούν, ηθελημένα ή μη. Τα γεγονότα σε προσπερνούν και εσύ αναζητάς το χρόνο που περνά. Η αντιμετώπιση της ασθένειάς σου εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο έχεις συνειδητοποιήσει ότι όλα είναι μια κακιά στιγμή ή απόρροια της προσωπικής σου πορείας.

Τα φάρμακα που παίρνεις και οι παρενέργειές τους κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι όμως η θεραπευτική σου οδός αυτή που μαζί με την διατροφή και την καλή ψυχολογία μπορούν να σε βοηθήσουν. Η λύση πάντως βρίσκεται κάπου στην μέση: Η χρόνια πάθηση θέλει παρακολούθηση, συμβιβασμό και όχι πανικό. Ακολουθώντας συνετή πορεία, δεν θα αντιμετωπίσεις μεγάλες δυσκολίες. Αλλά και αυτές αν συμβούν, θα έχεις το θάρρος να τις αντιμτωπίσεις ως μέρος της ζωής.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ