Προσοχή και πρόληψη για τα χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα πληθαίνουν με τον καιρό και αιτία θα μπορούσε πει κανείς πως είναι οι συνθήκες ζωής, η ευαλωτότητα και έκθεση του ανθρώπινου...

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:55
tired

Τα αυτοάνοσα νοσήματα πληθαίνουν με τον καιρό και αιτία θα μπορούσε πει κανείς πως είναι οι συνθήκες ζωής, η ευαλωτότητα και έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε ένα επιβαρυμένο περιβάλλον, το άγχος, το στρές αλλά και η επίθεση του ίδιου του ανοσοποιητικού κατά του οργανισμού.

Οι ασθενείς με χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν πολύ όχι μόνο για το γεγονός της ευαλωτότητας του ανοσοποιητικού τους συστήματος αλλά και από τους εξωγενείς παράγοντες που δυσχεραίνουν κατά πολύ την εκάστοτε ανοσοκατασταλτική θεραπεία, μιας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η θεραπεία αυτή χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον για να έχει αποτέλεσμα.

Η πρόληψη και η αδιάλλειπτη ενασχόληση με το πρόβλημά μας - χωρίς βέβαια αυτό να μας γίνει έμμονη ιδέα - βοηθά σημαντικά στην σταθεροποίηση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της σωστής διατροφής που συμβάλλει τα μέγιστα.

Τα αυτοάνοσα νοσήματα λοιπόν δεν είναι ανίκητα. Μπορεί να διαρκέσουν ολόκληρη την ζωή όμως με λίγη προσοχή και κατάλληλη φροντίδα μπορούν να παραμείνουν ανενεργά. Το λέω εξ΄ιδίας εμπειρίας.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ