Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Όταν γίνεται διάγνωση χρόνιας ασθένειας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7724 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

Δημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020

Είθισται να πανικοβαλόμαστε όταν μας πληροφορούν πως πάσχουμε από χρόνια ασθένεια και πως θα απαιτηθεί καιρός για να την ξεπεράσουμε. Θεωρώντας εκ των προτέρων ότι εμείς θα είμαστε αλώβητοι, πορευόμαστε στην ζωή χωρίς να υπολογίζουμε πως κάτι μπορεί να μας συμβεί.

Έτσι, την ώρα της ανακοίνωσης αιφνιδιαζόμαστε και μας καταλαμβάνει πανικός. Τίποτε απ΄όλα αυτά όμως δεν θα πρέπει να συμβεί. Πρώτα απ΄όλα διότι δεν είμαστε μοναδικοί στον κόσμο. Δεύτερον διότι ακόμη δεν γνωρίζουμε την ένταση της ασθένειας. Και τρίτον, διότι ακόμη δεν έχουμε δοκιμάσει καμία θεραπεία για να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως η ασθένεια μας είναι ιάσιμη ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω, χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να αισθανόμαστε πως εφεξής θα ζούμε με πρόβλημα υγείας, όμως δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει τα περιθώρεια. Η ανθρώπινη δύναμη είναι πολύ μεγάλη και ανεξάντλητη, μην το ξεχνάμε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη θα πρέπει να αναζητήσουμε από τα ψυχικά μας αποθέματα, που εξίσου είναι τεράστια. Από αυτό το σημείο και μετά θα στοχεύσουμε την ασθένεια στον πυρήνα της. Τίποτε δεν είναι αδύνατο.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

#1 Δημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα αν η ασθένειά μας είναι σοβαρή ή όχι. Το πρόβλημα είναι μόνο να αντλήσουμε τις δυνάμεις αυτές που θα μας συντροφεύσουν στον δύσκολο αυτό αγώνα. Και άνθρωπος δυνατός σημαίνει υγεία και ευεξία.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 977

#2 Δημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020

Καλημέρα!

Γιατί εγώ όμως πιστεύω πως παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο ο τρόπος ανακοίνωσης της ασθένειας από τον θεράποντα ιατρό? Συνήθως όταν διαγιγνώσκουν καρκίνο, για παράδειγμα, παίρνουν αυτό το περισπούδαστο και αυστηρό ύφος, που λες πως πρέπει να ανοίξει η γη να σε καταπιεί...Δεν εννοώ όλοι αλλά πολλοί από αυτούς το κάνουν και εγκλωβίζουν από νωρίς τον ασθενή...

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

#3 Δημοσίευση: 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο πανικός δεν βοηθά σε τίποτε. Είναι η έκρηξη του οργανισμού που ψάχνει να βρει λημέρι να απαγκιάσει.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχήΚορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχή

Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί την ευρεία αποδοχή και υιοθέτησή της σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, σημειώνουν οι ειδικοί.... Περισσότερα »

Πράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματοςΠράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματος

Τι μπορούμε να μάθουμε από την θερμοκρασία του σώματός μας; Και μήπως υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με αυτήν που δεν είχαμε φανταστεί;... Περισσότερα »

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdownΤι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdown

Πώς σχολίασε την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων και τι επισήμανε για τις σκέψεις που επικρατούν στα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.... Περισσότερα »

Πονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθειαΠονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθεια

Τα ευχάριστα νέα είναι, ότι το 90 τοις εκατό των πονοκεφάλων είναι “αθώοι”, δηλαδή δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube