Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Ψυχικές παθήσεις, ταμπού και διάγνωσή τους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7531 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 848

Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Αφορά: Χρόνια Κόπωση, Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη, Διπολική Διαταραχή, Διαταραχές του ύπνου

Αν κυκλοφορεί κανείς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα δει ανθρώπους με πολλές νευρώσεις, κουσούρια και γενικότερα ψυχικές διαταραχές. Δεν ξέρω αν η κρίση έχει αυξήσει τα περιστατικά, αλλά το σίσγουρο είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μάστιγα. Δεν έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται και να καταφεύγουν πολλοί σε ψυχολογική στήριξη. Ταμπού ακόμη οι ψυχικές ασθένειες στην Ελλάδα? Μάλλον. Καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει κάποιος ειδικός.

 • Απάντηση

Απαντήσεις

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 282

#1 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα σε όλους και από μένα.

Πολύ σοβαρό το σημερινό θέμα συζήτησης. Όντως έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ψυχικά νοσήματα.
Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές στήριξης από το κράτος. Που δεν νομίζω....

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#2 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Οι ψυχικές παθήσεις (σε κάποιο φυσιολογικό επίπεδο) αντιμετωπίζονται άραγε μόνο με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού? Ή μήπως δεν φτάνει αυτό αλλά αφορά και την πνευματική κατάρτιση του καθενός?

Μήπως, λέω, έχει πέσει τόσο πολύ το μορφωτικό επίπεδο και ο καθένας ”αρρωσταίνει” με το παραμικρό λόγω των πολλαπλών στερεοτύπων και κλισέ της ελληνικής κοινωνίας?

Δεν λέω πως η αιτία είναι εκεί αλλά νομίζω πως ο Έλληνας έχει απολέσει κατά πολύ το πνεύμα του και μετουσιώνει το κάθε τι σε ψύχωση. Η φαντασίωση του ”πιασμένου” οικονομικά λόγω της κρίσης μεταβάλλει τον καθένα σε αρπακτικό. Τελικά μήπως είναι κοινωνικό το πρόβλημα?

 • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 64

#3 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Καλή σας ημέρα! Η κρίση και τα όποια προβλήματα έχει φέρει πρακτικά στην ζωή μας, όλα αυτά συναποτελούν τους εκλυτικούς παράγοντες για να βγει στην επιφάνεια η ψυχική ευαλωτότητα του καθενός. Δεν είναι η κάθε περίπτωση ψυχικής διαταραχής σοβαρή και ο τρόπος αντιμετώπισης της εξαρτάται και από το είδος της, την χρονιότητα της, την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς και τις συνθήκες διαβίωσης του. Ναι χρειάζεται η ψυχολογική στήριξη και σε μερικές περιπτώσεις και η συμβολή του ψυχιάτρου. Ναι ακόμα είναι ταμπού στην Ελλάδα να επισκεφθεί κάποιος έναν ειδικό της ψυχικής υγείας και αρκετοί το κάνουν, αφού φτάσει η κατάσταση τους στο απροχώρητο. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις όμως ασθενειών, έτσι και στα ψυχικά νοσήματα, όσο πιο νωρίς το αντιμετωπίσεις, τόσο καλύτερη πρόγνωση έχει. Δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα πολλές δομές, αλλά συγκριτικά με το παρελθόν έχουν αυξηθεί και ποσοτικά και ο τρόπος παρακολούθησης μπορεί να γίνει και με τρόπο, που εξυπηρετεί τον ασθενή. Οι ιδιωτικοί φορείς και επαγγελματίες έχουν μειώσει κατά πολύ το κόστος της επίσκεψης τους και πλέον είναι προσβάσιμος ο συγκεκριμένος χώρος υγείας. Το ζήτημα είναι να πάρουμε στα σοβαρά την ψυχική δυσκολία και να μην την προσπερνάμε λέγοντας ότι θα περάσει από μόνο του ή με τον καιρό. Επίσης, οι ψυχικές διαταραχές δεν ξεπερνιούνται με υποκατάστατα. Ναι σίγουρα βοηθάνε πολλοί παράγοντες, αλλά η αλλαγή γίνεται από μέσα μας για αρχή και ύστερα από έξω.

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#4 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Καλή σας ημέρα! Η κρίση και τα όποια προβλήματα έχει φέρει πρακτικά στην ζωή μας, όλα αυτά συναποτελούν τους εκλυτικούς παράγοντες για να βγει στην επιφάνεια η ψυχική ευαλωτότητα του καθενός. Δεν είναι η κάθε περίπτωση ψυχικής διαταραχής σοβαρή και ο τρόπος αντιμετώπισης της εξαρ...

Πολύ σωστά τα λέτε κυρία Αθανασιάδου!

Η αλλαγή μέσα μας θα επιφέρει την πρώτη και τελευταία, κατά την άποψή μου σημαντική αλλαγή που έχει να κάνει με την διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Σαφώς και τα υποκατάστατα δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το περιπλέκουν, θα έλεγα. Τι λέτε εσείς?

 • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 64

#5 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Τα υποκατάστατα έρχονται, για να μπαλώσουν κενά και επειδή μιλάμε για ”μπαλώματα”, είναι περιστασιακά και φθαρτά. Όπως το να προστατεύουμε μία πληγή με το τσιρότο, χωρίς πρώτα να την αποστειρώσουμε, να την καθαρίσουμε, να την αφήσουμε να αναπνεύσει. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι καθυστερούν να αναζητήσουν βοήθεια ή αφήνουν στην άκρη τις όποιες ψυχικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν πείθοντας τον εαυτό τους πως δεν είναι κάτι σοβαρό ή ότι θα περάσει με τον χρόνο. Τα ψυχολογικά ζητήματα αφήνονται πιο εύκολα στο περιθώριο, αλλά όταν μαζευτούν αρκετά, τότε η έκρηξη είναι ξαφνική και επώδυνη.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#6 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2015

Εγώ θυμώνω με αυτούς που δεν θέλουν να βοηθηθούν. Ζούμε σε μια τραγική κατάσταση και όλοι μας δοκιμαζόμαστε ψυχολογικά, όλα έχουν φτάσει στα όριά τους και πολλές φορές ξεπερνιούνται, αλλά να μην θέλεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου είναι ακόμα ποιο τραγικό.

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#7 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #5:
Τα υποκατάστατα έρχονται, για να μπαλώσουν κενά και επειδή μιλάμε για ”μπαλώματα”, είναι περιστασιακά και φθαρτά. Όπως το να προστατεύουμε μία πληγή με το τσιρότο, χωρίς πρώτα να την αποστειρώσουμε, να την καθαρίσουμε, να την αφήσουμε να αναπνεύσει. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθ...

Πολύ παραστατικό το παράδειγμά σας και Αθανασιάδου. Έτσι είναι. Για να μην εκραγεί ο εσωτερικός κόσμος πρέπει να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις διαφύλαξής του. Τα ξεσπάσματα δεν ωφέλησαν ποτέ και κανέναν.

 • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 64

#8 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015

Θυμώνουμε με τους ανθρώπους, που δεν αναζητούν βοήθεια, γιατί για εμάς τους υπόλοιπους είναι πολύ απλή η διαδικασία. Δεν είναι εύκολο για όσους δεν έχουν μάθει να φροντίζουν τους εαυτούς τους, για όσους δεν τους έμαθαν να κάνουν μόνο καλό στους ίδιους και να μην υπολογίζουν τις γνώμες τρίτων για τις επιλογές τους. Θέλουμε να βλέπουμε ανθρώπους χαρούμενους και δυνατούς να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με πυγμή και θάρρος. Δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι ”φτιαγμένοι” για αυτό, αλλά μπορούμε όμως κάποια στιγμή στη ζωή μας να γυρίσουμε το φύλλο και να δώσουμε άλλη τροπή στα πράγματα. Είμαστε όλοι ελεύθεροι να επιλέξουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Ακόμα κι αν αυτή είναι για το κακό μας.

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#9 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #5:
Τα υποκατάστατα έρχονται, για να μπαλώσουν κενά και επειδή μιλάμε για ”μπαλώματα”, είναι περιστασιακά και φθαρτά. Όπως το να προστατεύουμε μία πληγή με το τσιρότο, χωρίς πρώτα να την αποστειρώσουμε, να την καθαρίσουμε, να την αφήσουμε να αναπνεύσει. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθ...

Αλήθεια, κα Αθανασιάδου, πιστεύετε ότι οι ασθενείς μπορούν χωρίς τα υποκατάστατα? Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια εικόνα για την διαφορά μεταξύ ψυχολογικής υποστήριξης και φαρμακευτικής αγωγής? Είναι πχ. τα αγχολυτικά φάρμακα υποκατάστατα και κατά πόσο βοηθούν τον ασθενή με ιδεοληψία επί παραδείγματι? Σε τελική ανάλυση, χρειάζεται η φαρμακευτική υποστήριξη ή όλα είναι μέσα μας και μπορούμε να τα αλλάξουμε με άλλους τρόπους?

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#10 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #6:
Εγώ θυμώνω με αυτούς που δεν θέλουν να βοηθηθούν. Ζούμε σε μια τραγική κατάσταση και όλοι μας δοκιμαζόμαστε ψυχολογικά, όλα έχουν φτάσει στα όριά τους και πολλές φορές ξεπερνιούνται, αλλά να μην θέλεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου είναι ακόμα ποιο τραγικό. ...

Συμφωνώ και επαυξάνω,αγαπητή Χαρά.

Το ζήτημα είναι βέβαια μέχρι ποιο σημείο χρειάζεται η βοήθεια....

 • Απάντηση

λάκης
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2014
Δημοσιεύσεις: 46

#11 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015

Σίγουρα δεν βιώνουν όλοι τις ίδιες καταστάσεις ούτε εκλαμβάνει ο καθένας την κάθε κατάσταση με τον ίδιο τρόπο.
Κακά τα ψέματα... θέλει ψυχραιμία.
Βασικό λοιπόν να έχουμε υπομονή με τους συνανθρώπους μας γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι περνά ο καθένας και βέβαια να προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους δικούς μας ανθρώπους που μας χρειάζονται.

 • Απάντηση

ελληνική εταιρεία αντιρευματικού αγώνα (ελ.ε.αν.α.)
Σύλλογος - Σωματείο

Εγγραφή: 22/10/2015
Δημοσιεύσεις: 65

#12 Δημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2015
Τροποποίηση: 22 Οκτωβρίου 2015

Αν θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στη συζήτηση από τη δική μας εμπειρία στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με ρευματικά νοσήματα (210 8237302) φαίνεται ότι η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγάλη, ιδίως σε συνθήκες κρίσης, και οι άνθρωποι τολμούν να την εκφράσουν ζητώντας βοήθεια όταν παρέχεται ένα ασφαλές και σταθερό πλαίσιο αναφοράς.
Σίγουρα η διαταραχή της ψυχικής υγείας ενεργοποιεί πλήθος στερεοτύπων αλλά και δικούς μας ασυνείδητους φόβους. Ωστόσο σήμερα το πεδίο της ψυχικής υγείας συζητείται ευρύτερα και την ίδια στιγμή που το θεσμικό πλαίσιο προάσπισης της έχει υποβαθμιστεί φαίνεται ότι γίνονται ζυμώσεις για νέες μορφές φροντίδας και υποστήριξης.
Η έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου αλλά και του περιβάλλοντος του για όλες τις εναλλακτικές μεθόδους προσέγγισης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει μαζί με την εξατομικευμένη παρέμβαση ( προσαρμοσμένη στη δική του κουλτούρα και στο δικό του ρυθμο ) μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες τόσο στη θεραπεία όσο και στην πρόληψη.

Δάφνη Αρετάκη,
ψυχολόγος, υπεύθυνη της ψυχοκοινωνικής παρέμβασης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#13 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #12:
Αν θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στη συζήτηση από τη δική μας εμπειρία στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με ρευματικά νοσήματα (210 8237302) φαίνεται ότι η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγάλη, ιδίως σε συνθήκες κρίσης, και οι άνθρωποι τολμούν να την εκφράσουν ζητώντας...

Πολύτιμη συνεισφορά σας. Μακάρι να συζητιούνται ολοένα και περισσότερα στο πεδίο της ψυχικής υγείας καο στο τέλος να έχουμε αποτελέσματα που δεν τα είχαμε ως τώρα φανταστεί. Όπως ο σύλλογός σας, έτσι και οι άλλοι σύλλογοι θα πρέπει να επενδύσουν στην ψυχολογική υποστήριξη γιατί αυτό είναι που χρειάζονται πρωτίστως οι ασθενείς.

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#14 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #12:
Αν θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στη συζήτηση από τη δική μας εμπειρία στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με ρευματικά νοσήματα (210 8237302) φαίνεται ότι η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγάλη, ιδίως σε συνθήκες κρίσης, και οι άνθρωποι τολμούν να την εκφράσουν ζητώντας...

Οι σύλλογοι ασθενών παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ψυχολογική υποστήριξη των μελών τους. Γνωρίζω πολύ καλά τις δράσεις σας και πιστεύω ότι με την γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα μπορέσουν να αλλάξουν πολλά. Οι ασθενείς αισθάνονται πως ανά πάσα στιγμή έχουν κάποιον να τους στηρίξει και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#15 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #8:
Θυμώνουμε με τους ανθρώπους, που δεν αναζητούν βοήθεια, γιατί για εμάς τους υπόλοιπους είναι πολύ απλή η διαδικασία. Δεν είναι εύκολο για όσους δεν έχουν μάθει να φροντίζουν τους εαυτούς τους, για όσους δεν τους έμαθαν να κάνουν μόνο καλό στους ίδιους και να μην υπολογίζουν τις γ...

Πολύ σωστή η τελευταία σας κουβέντα αγαπητή κα Αθανασιάδου. Είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε την ζωή μας ακόμη και αν αποβαίνει σε βάρος μας. Όμως θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε όταν μας διακατέχουν συνεχώς αρνητικά συναισθήματα εξαιτίας της επιλογής μας αυτής να αυτοβασανιζόμαστε? Θάθελα την γνώμη σας επί αυτού.

 • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1185

#16 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #5:
Τα υποκατάστατα έρχονται, για να μπαλώσουν κενά και επειδή μιλάμε για ”μπαλώματα”, είναι περιστασιακά και φθαρτά. Όπως το να προστατεύουμε μία πληγή με το τσιρότο, χωρίς πρώτα να την αποστειρώσουμε, να την καθαρίσουμε, να την αφήσουμε να αναπνεύσει. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθ...

Μήπως για το γεγονός της καθυστέρησης στην αναζήτηση βοήθειας φταίει και η κατεστημένη νοοτροπία που για τον ψυχικά ασθενή αποτελεί εμπόδιο να εκφράσει ελεύθερα τους προβληματισμούς του? Μήπως είμαστε ως κοινωνία ακόμη πιο συντηρητική απ΄όσο είχαμε ως τώρα φανταστεί?

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 848

#17 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #12:
Αν θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε στη συζήτηση από τη δική μας εμπειρία στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα με ρευματικά νοσήματα (210 8237302) φαίνεται ότι η ανάγκη για υποστήριξη είναι μεγάλη, ιδίως σε συνθήκες κρίσης, και οι άνθρωποι τολμούν να την εκφράσουν ζητώντας...

Αγαπητή κα Αρετάκη

καλημέρα σας

Μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί στον σύλλογό σας κια να ζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη για την αντιμετώπιση του προβλήματός του που σχετίζεται με την ρευματοπάθεια? Τι άλλη βοήθεια προσφέρετε? Δώστε μας κάποιες πληροφορίες. Θα ήθελα πολύ να μάθω.

 • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 64

#18 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα σας! Όταν κάποιος επιλέγει να αυτοβασανίζεται στην ζωή του, είναι αναμενόμενο να διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα, από τα οποία δεν είναι εύκολο να βγει. Το ζήτημα είναι κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει τους λόγους που κάνει κακό στον εαυτό του. Τι είναι αυτό που τον ωθεί να μην αγαπάει τον εαυτό του. Μόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιστρέψει την συμπεριφορά του. Όταν καταλάβει, αποκτήσει επίγνωση και σιγά σιγά θα υιοθετήσει συμπεριφορές, που μόνο μπροστά μπορούν να τον πάνε. Σαν διαδικασία δεν είναι απλή. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Η αρχή είναι στο χέρι του καθενός. Να κουραστεί και να αποφασίσει να γυρίσει τον τροχό.

 • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 915

#19 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #18:
Καλημέρα σας! Όταν κάποιος επιλέγει να αυτοβασανίζεται στην ζωή του, είναι αναμενόμενο να διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα, από τα οποία δεν είναι εύκολο να βγει. Το ζήτημα είναι κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει τους λόγους που κάνει κακό στον εαυτό του. Τ...

Μερικές φορές κα Αθανασιάδου είναι πολύ δύσκολο να το βρει κανείς αυτό. Συνήθως δεν κάνουμε αυτοκριτική ούτε θέλουμε να δούμε κατάματα την αλήθεια......

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 266

#20 Δημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2015

Έχουμε κουραστεί όλοι, κακά τα ψέματα, με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Είναι καταστάσεις που με προβληματίζουν σε προσωπικό αλλά και σε γενικό επίπεδο.
Ίσως μέσα στους κόλπους της οικογένειας και των φίλων μπορούμε να βρούμε κάποια αγαλλίαση. Αλλά και πάλι, το αίσθημα ότι μπορείς να προδοθείς από τον ‘ανταγωνισμό’ από ανθρώπους που έχεις εμπιστευθεί, είναι κάτι που γίνεται και αυτό τροχοπέδη.
Πόσο μάλλον αν έχεις ψυχικό νόσημα, κλείνεσαι ακόμα περισσότερο στο καβούκι σου… Γιατί πραγματικά αυτό είναι η μόνη σταθερά στην ζωή μας. Είναι ο μόνος τόπος που είναι πραγματικά δικός μας. Αν έχουμε κάποιες σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, που είναι καλές, αξίζει να τους κάνουμε χώρο στο μικρόκοσμο μας.
Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θέλω να πω πόσο σημαντική είναι παρέμβαση ειδικών, στην προσωπική μας πορεία. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να δουν την κατάσταση μας ποιο ψύχραιμα, με άλλο μάτι και να μας δώσουν, μέσα από συζήτηση, λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Στο δικό μας χέρι είναι να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες προς όφελος μας.
Φυσικά, έχει σημασία, πόσο σοβαρός είναι και ο επαγγελματίας, πόσο μορφωμένος και ηθικός είναι.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. Καλή δύναμη.

 • Απάντηση
Σελίδες: Επόμενη
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Συμβουλές αδυνατίσματος από ψυχολόγοΣυμβουλές αδυνατίσματος από ψυχολόγο

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να σας βοηθήσει με τους στόχους απώλειας βάρους;... Περισσότερα »

Τι δείχνει η γλώσσα για την υγεία σουΤι δείχνει η γλώσσα για την υγεία σου

Τα ειδικά χαρακτηριστικά της γλώσσας μπορούν να επισημάνουν μια συγκεκριμένη κατάσταση υγείας.... Περισσότερα »

Πώς θα κολυμπάτε με ασφάλειαΠώς θα κολυμπάτε με ασφάλεια

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς μέσα και έξω από το νερό.... Περισσότερα »

Τα οφέλη του ανανά στην υγεία και το σωματικό βάροςΤα οφέλη του ανανά στην υγεία και το σωματικό βάρος

Φρούτο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστέλλει τη φλεγμονή.... Περισσότερα »

LIVE μετάδοση- 8η Ημερίδα 'Βήματα Ασθενών' για τις Σπάνιες ΠαθήσειςVideo - LIVE μετάδοση- 8η Ημερίδα 'Βήματα Ασθενών' για τις Σπάνιες Παθήσεις

Παρακολουθήστε ζωντανά την 8η Ημερίδα Βήματα Ασθενών με θέμα: «Σπάνιος σημαίνει μοναδικός - Μια ξενάγηση στο χώρο των σπάνιων παθήσεων και αυτών που επηρεάζουν ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού» Είναι ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης