Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΔιαγνωστικές εξετάσεις

Διάγνωση σοβαρών αγχωτικών διαταραχών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10068 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1029

Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014
Τροποποίηση: 1 Ιουλίου 2014

Αφορά: Σχιζοφρένεια, Κατάθλιψη

Το άγχος, το στρές και η ιδεοληψία μπορεί να αποβούν καταστροφικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τις περισσότερες φορές δεν δίνει κανείς την δέουσα σημασία και τα προσπερνά απαρατήρητα. Την δεύτερη φορά, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης κάνουν την εμφάνισή τους. Η συνέχεια ένια λίγο-πολύ γνωστή: Αυπνίες, εκνευρισμός και εμμονές. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και ο οργανισμός αμύνεται όπως μπορεί. Έχει συμβεί σε όλους μας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

#1 Δημοσίευση: 30 Ιουνίου 2014

Ναι πράγματι.

Πάντως το stress δημιουργεί και άλλα που δεν φαίνονται από την πρώτη στιγμή. Μαζί με το άγχος, συχνά είναι ο προθάλαμος της κατάθλιψης. Βέβαια, θα μπορούσε να ζει κανείς χωρίς αγωνία για το αύριο? Θα μπορούσε. Αρκει να το πιστέψει και να κάνει μια νέα αρχή, μακριά από τις καθημερινές προκλήσεις. Για να το πιστέψει όμως, πρέπει να το θέλει.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1029

#2 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Πρέπει να θέλει κανείς να πιστέψει αλλά ταυτόχρονα να πιστέψει ότι θέλει. Οι αγχωτικές καταστάσεις δημιουργούν μεγαλη ζημιά στο σώμα, με δεδομένο ότι σώμα και ψυχοσύνθεση βρίσκονται σε άμεση σχέση. Θα έλεγε κανείς ότι η σχέση τους επιδρά κατά κύριο λόγο στην κατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Το στρές πάντως είναι άμυνα του οργανισμού απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες. Και σαν τέτοια, δεν ελέγχεται.

  • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 107

#3 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Δυστυχώς, ξέρουμε ότι τα συμπτώματα αυτά είναι κάτι καινούριο για την προσωπικότητά μας, ηθελημένα τα αγνοούμε με γενικές δικαιολογίες, χωρίς την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να υπάρξει στην αρχή και από τα πολύ κοντινά μας άτομα, πιστεύουμε ότι είναι απλά περαστικά, ενώ τις περισσότερες φορές μας ακολουθούν ή κρύβονται (υποσυνείδητο) και στην ουσία ξεγελάμε οι ίδιοι τον εαυτό μας. Μία από τις άμεσες συνέπειες είναι και η εμφάνιση ψυχοσωματικών πόνων που δημιουργούν μεγαλύτερη ένταση, φοβίες, άγχος και ανασφάλεια.Άρα διπλό το πρόβλημα. Προσοχή, γιατί η υποστήριξη η κατάλληλη μπορεί σε αρχικό στάδιο να σώσει, εάν φυσικά ξεπεραστεί το αιώνιο ελληνικό κόμπλεξ της προσφυγής στον ψυχολόγο ή στον ψυχίατρο. Άλλο ένα μεγάλο ταμπού!!!Έλεος πια. Είμαστε η χώρα και ο λαός με τα περισσότερα ταμπού, συρρικνώσεις και συντηρητισμό, ακόμα και εάν πρόκειται για την υγεία μας.!!

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

#4 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

Ορθώς Μαίρη43. Αυτή είναι η κατάσταση με τα στερεότυπα στην Ελλάδα. Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή την θαυματουργή μέρα όπου τα στερεότυπα αυτά θα υποχωρήσουν. Με δεδομένο ότι τα ψυχικά νοσήματα είναι ήδη πολλά αλλά και οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι, δεν θα πρέπει πια να είναι ταμπού να τους επισκεφθεί κάποιος/α όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

  • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 278

#5 Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2014

ε! αν μιλάμε και ανοιγόμαστε για θέματα ‘ταμπού’, τότε ίσως κάποια μέρα να ακολουθήσουν και οι άλλοι

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

#6 Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2014

Το βασικό θέμα πάντως παραμένει να είναι η οχύρωση πίσω από ”ταμπού” που στην χώρα μας λειτουργούν κάπως σαν προπύργια συντηρητισμού. Δέστε την στάση των Ελλήνων απέναντι στο ”διαφορετικό” και θα καταλάβετε. Και αυτό σε συνδυασμό με επικίνδυνες ρατσιστικές αντιλήψεις που κατακλύζουν τελευταία την ελληνική κοινωνία.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Μητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφίες ανά δύο έτη στις γυναίκες 49 και 50 ετώνΜητσοτάκης: Δωρεάν μαστογραφίες ανά δύο έτη στις γυναίκες 49 και 50 ετών

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με έξι γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μία που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και μία ... Περισσότερα »

Καφές και πράσινο τσάι ενδεχομένως προσθέτουν χρόνια σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2Καφές και πράσινο τσάι ενδεχομένως προσθέτουν χρόνια σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2

Τι έδειξε μελέτη σε 5.000 Ιάπωες, με μέση ηλικία τα 66 έτη και διαβήτη τύπου 2.... Περισσότερα »

Ελληνική μελέτη, με συμμετοχή Τσιόδρα: Πόσο διαρκεί η ανοσμία σε ασθενείς με CoViD-19Ελληνική μελέτη, με συμμετοχή Τσιόδρα: Πόσο διαρκεί η ανοσμία σε ασθενείς με CoViD-19

Συμμετείχαν 79 ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο. Πώς αξιολογήθηκε η όσφρηση και η γεύση.... Περισσότερα »

Παράγοντες που συντηρούν το  πρόβλημα της ερωτικής επιθυμίας  στα ζευγάριαΠαράγοντες που συντηρούν το  πρόβλημα της ερωτικής επιθυμίας  στα ζευγάρια

Tο πιο συχνό πρόβλημα μετά από χρόνια συμβίωσης είναι η διαφορά στην ερωτική επιθυμία του ζευγαριού που οδηγεί σε ερωτική δυσπραγία.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube