Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΕναλλακτικές θεραπείες

Θεραπεία με βότανα ή φάρμακα?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8955 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1192

Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κρυολογήματα, γρίπη ακόμη και πνευμονία, όπως και σε πολλά δερματολογικά προβλήματα, αρκετοί γιατροί προτιμούν την βοτανοθεραπεία και σε κάθε περίπτωση την αποφυγή φαρμάκων. Οι ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλόν είναι να χρησιμοποιούνται φυτικά φάρμακα αλλά και να ακολουθείται πιστά η φυσική εξέλιξη της ασθένειας, χωρίς παρεμβάσεις με αντιβιόσεις και άλλα τινά. Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά το έχουν παρακάνει με το να τα φορτώνουν με το παραμικρό με φάρμακα και χημικές ουσίες. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και ο φόβος στους σημερινούς γονείς, που είναι άμεσα εξαρτώμενοι από παιδίατρους, οι οποίοι συστήνουν με το παραμικρό χάπια και αντιβίοση. Ποια θεραπεία λοιπόν πρέπει να ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις? Δεν είναι το θέμα να υπάρξει για μια ακόμη φορά σύγκρουση των ομοιοπαθητικών με τους κλασικούς γιατρούς. Ούτε να προσπαθήσει κάποιος να φανεί πιο ”επιστήμονας” από τον άλλο. Πρόκειται απλά για τις συνθήκες ζωής, τα νέα δεδομένα και την απαγκίστρωσή μας από την παραδοσική ιατρική, που πριν από μερικές δεκαετίες δεν είχε αναγάγει τα φάρμακα σε πανάκεια. Περί επιστροφής σε ξεχασμένες πρακτικές αντιμετώπισης των ασθενειών πρόκειται και όχι περί της εύκολης και αβίαστης χορήγησης χημικών ουσιών από τις μικρές ηλικίες.

 • Απάντηση

Απαντήσεις

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#1 Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2014

Το σημερινό θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Η εγκατάλειψη της παραδοσιακής ιατρικής και η εύκολη αντιμετώπιση των ασθενειών από τους σημερινούς γιατρούς, με την αβίαστη καταφυγή στα φάρμακα, δεν θα μπορούσε παρά να μας απογοητεύσει.

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 959

#2 Δημοσίευση: 9 Σεπτεμβρίου 2014

Και μόνο το γεγονός ότι γιατροί συστήνουν με το παραμικρό αντιβίοση ή φάρμακα δείχνει σε ποιο επίπεδο ιατρικής έχουμε φτάσει. Παλαιότερα θεωρούταν αυτονόητο να καταπολεμάται ένας πονόλαιμος με χαμομήλι ή ζεστά, σήμερα αρκεί η λήψη του ”θαυματουργού χαπιού” και τίποτε περισσότερο. Λυπηρό.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#3 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014

Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν δίνω ούτε αντιπυρετικά στο παιδί μου.

Το κρυολόγημα ή την γρίπη τα περνάει χωρίς φάρμακα. Βότανα, σούπες, πολύ ύπνο και ξυδόνερο στο μέτωπο αν έχει πυρετό. Λίγο ‘κανάκεμα’ παραπάνω και περισσότερή προσοχή από μέρους μου. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει ο οργανισμός να καταπολεμά μόνος του τους ‘εισβολείς’. Το ανοσοποιητικό αποκτά άμυνες από μόνο του, το παιδί σε μερικές μέρες είναι καλύτερα και η μαμά χαρούμενη που δεν χρειάστηκε κάτι περισσότερο.

Φυσικά δεν το αναφέρω σε κανέναν. Η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Απλά το παιδί ετών 5, που έχει πάει σε παιδικό 2 χρόνια, δεν έχει αρρωστήσει σοβαρά ποτέ, δεν έχει πάρει κανένα φάρμακο, ούτε πάει στο παιδίατρο.

Απ’ ότι ακούω από τους άλλους, οι γιατροί δίνουν αβίαστα αντιβιώσεις και φάρμακα. Απ ότι είδα αυτό δεν είναι απαραίτητο.

 • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 105

#4 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014

Είμαι λίγο καχύποπτη με την ομοιοπαθητική γενικώς, αλλά ως προς το θέμα των χαπιών, αντιβιώσεων και ειδικά με τα εισπνεόμενα που εν ριπή οφθαλμού, δίνουν οι παιδιάτροι στα παιδιά, με την την υπόνοια και μόνο μίας γρίπης ή μίας ίωσης, θυμώνω πάρα πολύ, για την ασύστολη συνταγογράφηση, για την ασύστολη κατάποση όλων αυτώντων φαρμάκων, σε παιδιά, που το ανοσοποιητικό τους δεν έχει προλάβει να θωρακιστεί, διότι γίνεται ακόμα πιο ευάλωτο με όλα τα παραπάνω και πιο παθητικά νοσηρό. Τέλος, Εξοργίζομαι με τη μόδα των αντισταμινικών που δίνουν χωρίς ενδοιασμούς σε παιδιά και εφήβους, για ένα απλό ”μπούκωμα”, χωρίς να ενημερώνουν για τις επιδράσεις που έχει. Βέβαια η παραδοσιακή ιατρική αντιμετώπιση είναι πιο χρονοβόρα, απαιτεί περισσότερη φροντίδα και επιμέλεια από την πλευρά των απασχολούμενων μανάδων ή γιαγιάδων που θεωρώ με τη σειρά τους, λόγω του άγχους της έλλειψης ατόμου για να φροντίσει το παιδί όταν εργάζονται και του χρόνου, έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης στην ευρεία κατανάλωση αντιβιωτικών φαρμάκων και εισπνεόμενων σκευασμάτων κορτιζονούχων. Γι’ αυτό το μερίδιο ευθύνης πρέπει να κατανεμηθεί αναλόγως και όχι μονομερώς στους θεράποντες ιατρούς.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#5 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #4:
Είμαι λίγο καχύποπτη με την ομοιοπαθητική γενικώς, αλλά ως προς το θέμα των χαπιών, αντιβιώσεων και ειδικά με τα εισπνεόμενα που εν ριπή οφθαλμού, δίνουν οι παιδιάτροι στα παιδιά, με την την υπόνοια και μόνο μίας γρίπης ή μίας ίωσης, θυμώνω πάρα πολύ, για την ασύστολη συνταγογράφ...

Σαφώς και είναι υπερβολική και συχνά απερίσκεπτη η συχνότητα χορήγησης εισπνεόμενων στα παιδιά από κάποιους γιατρούς. Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και οι γονείς που δεν λένε να ξεμάθουν από μια βλαβερή για την υγεία των παιδιών τους συνήθεια. Σε τελική ανάλυση για την υγεία των παιδιών τους πρόκειται που δεν σηκώνει πειραματισμούς.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#6 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μαίρη, έχεις δίκαιο. Οι απλές λύσεις που μπορείς να κάνεις και που δεν αφήνουν κανένα κατάλοιπο στον οργανισμό, είναι τόσο σημαντικές. Απλά πράγματα. Νιώθω ότι ζούμε σε καθεστώς παγκόσμιας τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο φόβος κυριαρχεί παντού και για όλα. Ανασφαλείς ο κόσμος για να χαλιναγωγείται καλύτερα.

 • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#7 Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #5:
Σαφώς και είναι υπερβολική και συχνά απερίσκεπτη η συχνότητα χορήγησης εισπνεόμενων στα παιδιά από κάποιους γιατρούς. Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και οι γονείς που δεν λένε να ξεμάθουν από μια βλαβερή για την υγεία των παιδιών τους συνήθεια. Σε τελική ανάλυση για την υγεία των παιδ...

Απ’ ότι φαίνεται προτιμούν την ασφάλεια που τους δίνει η γνώμη του ειδικού από το να ακούν τα παιδιά τους να γκρινιάζουν και να τρέχει η μύτη τους.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#8 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ti ”ελληνικό” βόλεμα και αυτό....Να ξεμπερδεύυμε με λίγη κορτιζόνη για να έχουμε την ησυχία μας. Είναι να απορεί κανείς γιατί κάποιοι κάνουν παιδιά....

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 959

#9 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #3:
Να σας πω την αλήθεια, εγώ δεν δίνω ούτε αντιπυρετικά στο παιδί μου. Το κρυολόγημα ή την γρίπη τα περνάει χωρίς φάρμακα. Βότανα, σούπες, πολύ ύπνο και ξυδόνερο στο μέτωπο αν έχει πυρετό. Λίγο ‘κανάκεμα’ παραπάνω και περισσότερή προσοχή από μέρους μου. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει ...

Το ποιο σωστό κάνεις χαρά. έτσι το παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά και ο οργανισμός του δεν φθείρεται από νωρίς. Αλλοίμονο πια, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε τελικά?

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#10 Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχική δημοσίευση #4:
Είμαι λίγο καχύποπτη με την ομοιοπαθητική γενικώς, αλλά ως προς το θέμα των χαπιών, αντιβιώσεων και ειδικά με τα εισπνεόμενα που εν ριπή οφθαλμού, δίνουν οι παιδιάτροι στα παιδιά, με την την υπόνοια και μόνο μίας γρίπης ή μίας ίωσης, θυμώνω πάρα πολύ, για την ασύστολη συνταγογράφ...

Όλοι έχουν τις ευθύνες τους για την χορήγηση κορτιζόνης στα μικρά παιδιά. Η ευκολία που χαρακτηρίζει την σημερινή εποχή δημιουργεί απεριόριστα προβλήματα στο μεγάλωμά τους.

 • Απάντηση

rita
Μέλος

Εγγραφή: 27/7/2014
Δημοσιεύσεις: 28

#11 Δημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2014

μη ξεχναμε οτι τα φαρμακα προερχονται απο βοτανα η χυμους δεντρων κλπ. Το σωστο ειναι να μη παιρνουμε ουτε βιταμινες χωρις να εχουμε προβλημα διοτι ολα τα φαρμακα ακομη και τα βοτανα μεταβολιζονται απο το συκωτι και απο τα νεφρα. Σου λενε να βαζεις μια ποσοτητα ενα κουταλακι για να κανεις ενα ροφημα το πιο αθωο που εσυ νομιζεις, ομως αν υπερβεις τη δοση γινεται τοξικο ακομα και το χαμομηλι. Ενα φαρμακο για τον καρκινο του μαστου προερχεται απο ενα ειδος κιπαρισι. Φαρμακα για τον πονο απο φυτα προερχονται. Προτιμω λοιπον οταν αρρωσταινω να κανω πρωτα μια εξεταση αιματος που δειχνει αν εχω ιωση η λοιμωξη και αναλογως πραττω. Την δοσολογια των φαρμακων πρεπει να την τιρουμε ευλαβικα και την δοσολογια των βοτανων επισης.

 • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα - κανένας νέος θάνατος

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει εμφανώς πτωτική τάση, ενώ το πιο αισιόδοξο στοιχείο είναι η μείωση των διασωληνωμένων και η απουσία νέων θανάτων.... Περισσότερα »

Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...Για όσους πιστεύουν πως δεν υπάρχει κορωνοϊός...

Ο SARS - COV 2 σάρωσε την Ευρώπη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναμενόμενης θνησιμότητας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του δικτύου "EuroMOMO".... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο Εντοπίστηκε η έδρα του στρες στον εγκέφαλο

Η ανακάλυψη των ερευνητών του Yale ενδέχεται να οδηγήσει στην αντιμετώπιση της άβολης αίσθησης φόβου και άγχους.... Περισσότερα »

5 μύθοι για το κάπνισμα5 μύθοι για το κάπνισμα

Τι αναφέρουν σε άρθρο τους δύο καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.... Περισσότερα »

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρουςVideo - Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες για την απώλεια βάρους

Καθώς βαδίζουμε προς την κανονικότητα, αναλογιζόμαστε το βάρος μας και αναζητούμε την ιδανική δίαιτα. "Επιτυχημένη δίαιτα είναι αυτή που θα σε κάνει να την ακολουθήσεις". Το πιο σημαντικό δεν είναι ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube