Ιδανικές οι συνθήκες εργασίας για γιατρούς και νοσηλευτές στο εξωτερικό?

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
fzai

Μόλις πριν από λίγο καιρό έμαθα ότι οι συνθήκες εργασίας των γιατρών που έφυγαν από την χώρα κια βρήκαν δουλειά σε νοσοκομεία της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης δεν είναι και τόσο ιδανικές από πολλές απόψεις. Επί παραδείγματι, άκουσα για συμβόλαια που αν κανείς θάθελε κάποια στιγμή να σπάσει, τα penaltys είναι πολύ υψηλά. Αναγκάζεται τρόπον τινα ο εργαζόμενος να δουλεύει εξαντλητικά χωρίς πολλά δικαιώματα και σε πολύ κουραστικά ωράρια. Aλλοι βέβαια λένε πως τα πράγματα δεν είναι έτσι και πως υπάρχουν πολλά προνόμια και ευκαιρίες. Δεν έχω προσωπική εικόνα. Ξέρω όμως ότι πουθενά δεν σου προσφέρουν παχυλούς μισθούς χωρίς αντίτιμο.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τελικά όχι, δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες εργασίας των γιατρών στο εξωτερικό. Αν βέβαια τις συγκρίνει κανείς με την εδώ επικρατούσα κατάσταση ούτε λόγος, όμως πάραυτα και εκεί υπάρχουν παθογένειες. Για τα δε χρήματα, σηκώνει πολύ συζήτηση...

Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο ιδανικά τα πράγματα εκεί έξω? Αυτό βέβαια δεν μειώνει την επιβαρημένη κατάσταση στην Ελλάδα. Αν όμως υπολογίσεις τα υψηλά ενοίκια και τους φόρους μήπως τελικά το κέρδος δεν είναι και τόσο μεγάλο? Θέλει σκέψη η όλη ιστορία του να μεταναστεύσει κανείς.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ