Ασθενείς και τήρηση προγράμματος θεραπείας

Κάτι που κάνουν πολλοί ασθενείς που τελούν υπό φαρμακευτική αγωγή, είναι να παίρνουν τα φάρμακά τους αλλά να μην συνοδεύουν την λήψη αυτή με υγειινή...

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018, 11:37
Τροποποίηση: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018, 11:54

fzai

Κάτι που κάνουν πολλοί ασθενείς που τελούν υπό φαρμακευτική αγωγή, είναι να παίρνουν τα φάρμακά τους αλλά να μην συνοδεύουν την λήψη αυτή με υγειινή διατροφή. Στον αντίποδα, υπάρχουν άλλοι ασθενείς που παραμελούν τα φάρμακά τους και το ρίχνουν στο φαγητό, χωρίς καν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα και πρόληψη. Κάτι που δεν κάνουν οι ασθενείς, είναι να κάνουν συχνά εξετάσεις για την πορεία του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουν, αφήνοντας τα πάντα στην τύχη επειδή έχουν ”κουραστεί” από την χρόνια θεραπεία. Τίποτε απ΄όλα αυτά δεν θα πρέπει να συμβαίνει.

Ο σωστός προγραμματισμός, η απουσία ακραίων αντιδράσεων κατά την διάρκεια της θεραπείας, η ψυχολογική υποστήριξη αλλά πάνω απ΄όλα η ψυχραιμία και σύνεση συμβάλλουν κατά πολύ στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Ένας καλός συνδυασμός διατροφής και φαρμακευτικής αγωγής, με λίγα λόγια να παίρνει ο/η ασθενής τα φάρμακα όταν πρέπει και όχι όταν θυμάται, παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Αν μη τι άλλο, τηρείται το πρόγραμμα και ο τρόπος θεραπείας είναι ο σωστός. Πάνω απ΄όλα όμως αυτό που έχω να πω είναι να μην υπάρχει ακραία συμπεριφορά επειδή τα χρόνια περνούν και ο/η ασθενής βαριέται να κάνει τα ίδια και τα ίδια. Σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί αυτή η συλλογιστική.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ