Το Βήμα του ΑσθενήΟδηγίες Χρήσης - Κανόνες του forumΊδρυση Συλλόγων

Μνημόνιο Συνεργασίας του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 11385 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1222

Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τροποποίηση: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ) και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας επιβεβαίωσαν την κοινή στρατηγική για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας τους με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις για την έρευνα και την καινοτομία ευνοούν και ενθαρρύνουν ευρύτερες συνέργειες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η μέχρι τώρα συνεργασία του ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ με την Ένωση έχει δείξει ότι η ανάληψη κοινών ερευνητικών και άλλων πρωτοβουλιών μπορεί και έχει θετικά αποτελέσματα και αναπτυξιακές ευκαιρίες προς όφελος αμφοτέρων, αλλά και ευρύτερα του υγειονομικού τομέα και της κοινωνίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πλευρές αποσκοπεί στην εκπόνηση κοινών δράσεων, όπως η προαγωγή της επιστημονικής τεκμηρίωσης, η συμμετοχή των ασθενών στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση δεδομένων ερευνητικών έργων στο πεδίο της υγείας και η διαβούλευση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων πολιτικής.

Οι τομείς κοινού ενδιαφέροντος του ΙΝΕΒ | ΕΚΕΤΑ και της Ένωσης αφορούν στα παρακάτω πεδία:

• Διαχείριση δεδομένων υγείας, εστιάζοντας στις ανάγκες των ασθενών τόσο από την οπτική της νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους, όσο και από τη σκοπιά της βιοηθικής.
• Σχεδίαση λύσεων Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealth) και ένταξή τους στην καθημερινότητα των ασθενών.
• Διερεύνηση θεμάτων υποστήριξης των ασθενών στη διαχείριση του νοσήματός τους.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Κατερίνα Κουτσογιάννη σημείωσε ότι «η κοινή φωνή των ασθενών για τις σύγχρονες προκλήσεις υγείας ισχυροποιείται σε εμβέλεια και αξιοπιστία, όταν βασίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση και την έρευνα. Η συνεργασία μας το ΙΝΕΒ-ΕΚΕΤΑ αποτελεί μία έμπρακτη έκφανση αυτής της στρατηγικής μας».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών Κώστας Σταματόπουλος δήλωσε «η συνεργασία των ερευνητών με τους ασθενείς και τους φροντιστές τους είναι προϋπόθεση για την ανεύρεση καινοτόμων, αποτελεσματικών λύσεων σε σύνθετα ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως επίσης και ουσιαστικό μέσο για το μετασχηματισμό της ιατροκοινωνικής μέριμνας προς πιο ολιστικές προσεγγίσεις».

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

605 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 24 ακόμη θάνατοι605 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 24 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 256 αφορούν την Αττική και τα 65 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Πληρότητα 500 θέσεων ΜΕΘ "γονατίζει" το σύστημα - Πώς δεν θα ξαναφτάσουμε εκείΠληρότητα 500 θέσεων ΜΕΘ "γονατίζει" το σύστημα - Πώς δεν θα ξαναφτάσουμε εκεί

Τι δείχνει ανάλυση για τον αριθμό των ασθενών που οδηγεί σε κορεσμό τις εντατικές.... Περισσότερα »

ΠΟΥ: Οι πάνινες μάσκες προστατεύουν από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊούΠΟΥ: Οι πάνινες μάσκες προστατεύουν από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Οι χώρες είναι ελεύθερες να πάρουν μέτρα, αναφέρει η υπεύθυνη του Οργανισμού.... Περισσότερα »

Αιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβασηΑιμορροϊδοπάθεια: Πότε χρειάζεται χειρουργική επέμβαση

Ποιες είναι οι συντηρητικές θεραπείες και ποιες οι επεμβατικές.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube