Η μεταρρύθμιση στα γερμανικά νοσοκομεία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους ασθενείς

Η επαναστατική μεταρρύθμιση του γερμανικού νοσοκομειακού συστήματος δεν είναι δυνατή χωρίς την προοπτική των ασθενών. Στην Γερμανία αυξάνεται η...

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 15:40
Τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023, 15:52

Διαχειριστής

Η επαναστατική μεταρρύθμιση του γερμανικού νοσοκομειακού συστήματος δεν είναι δυνατή χωρίς την προοπτική των ασθενών. Στην Γερμανία αυξάνεται η δυσαρέσκεια των ασθενών και των φορέων τους για την ελλιπή περίθαλψη που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Στο θέμα αναφέρθηκε πριν λίγο καιρό, σχολιάζοντας τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των γερμανικών νοσοκομείων που υπέβαλε ο γερμανός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών, Eugen Brysch.

Η επανάσταση του νοσοκομειακού συστήματος που εξαγγέλθηκε από τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας δεν μπορεί παρά να αποτύχει. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει εστίαση στην ποιότητα της φροντίδας των ασθενών.

Ο Karl Lauterbach αγνοεί επίσης τα γεγονότα της κρίσης. Η χρήση της δυναμικότητας και οι ενδονοσοκομειακές θεραπείες δεν αυξάνονται, αλλά μειώνονται σαφώς.

Σε αντίθεση με ό,τι συζητείται δημοσίως, τα στοιχεία για την απασχόληση αυξάνονται σταθερά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δεσμευτικές κατευθυντήριες γραμμές για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη διαχείριση των περιπτώσεων προς όφελος των ασθενών.

Οι ασθενείς συνεχίσουν να υπομένουν τους μεγάλους χρόνους αναμονής, την επανάληψη της περίθαλψης και τις λανθασμένες θεραπείες όταν εισάγονται ως εσωτερικοί ασθενείς.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι που υφίστανται τις στρεβλώσεις του συστήματος. Το να στηριζόμαστε αποκλειστικά σε περισσότερα χρήματα και περισσότερο προσωπικό έχει ήδη αποδειχθεί στο παρελθόν ως πλάνη.

**Το μη κερδοσκοπικό Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών (Deutsche Stiftung Patientenschutz) είναι ο εκπρόσωπος - φορέας των ανθρώπων που είναι σοβαρά άρρωστοι, χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα και κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Προκειμένου να διατηρήσει την ανεξαρτησία του, δεν λαμβάνει χρήματα από παρόχους υπηρεσιών, ασφαλιστικές εταιρείες υγείας ή τον δημόσιο τομέα. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές και εισφορές των 55.000 μελών και υποστηρικτών του.

Με την τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ασθενών, προσφέρει πρακτική υποστήριξη σε όσους αναζητούν βοήθεια και σε όσους έχουν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το νόμο περί περίθαλψης, τις ταξινομήσεις περίθαλψης και τις ελλείψεις περίθαλψης.

Βοηθά, τέλος, στην επιβολή του δικαιώματος στην παρηγορητική φροντίδα και τη φροντίδα στο τέλος της ζωής.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ