Τα σοβαρά προβλήματα των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Γιατί άραγε η Πολιτεία δια των Υπουργείων της αγνοεί συστηματικά τα αιτήματα των συλλόγων με σκλήρυνση κατά πλάκας? Προβλήματα στην αξιολόγηση της...

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 14:46
Διαχειριστής

Γιατί άραγε η Πολιτεία δια των Υπουργείων της αγνοεί συστηματικά τα αιτήματα των συλλόγων με σκλήρυνση κατά πλάκας? Προβλήματα στην αξιολόγηση της αναπηρίας, αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, παρόλα αυτά τα προβλήματα παραμένουν δυσεπίλυτα.

Οι εισηγητικοί φάκελοι αναπηρίας των ατόμων με ΠΣ που πρέπει να αξιολογηθούν είναι συνήθως ελλιπείς, η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται ”επ’ αόριστον” και όχι ”εφ΄όρου ζωής”. Τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και το Υπουργείο Εργασίας φαίνεται πως αγνοούν την σημασία της κόπωσης στους ασθενείς με ΣΚΠ.

Διαβάστε περισσότερα για το σοβαρό αυτό θέμα στην πολύ ενδιαφερουσα συνέντευξη της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Π.Ο.Α.μ.Σ.Κ.Π.) και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), κας Βάσω Μαράκα.
http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/synentefxeis/news/44522/pollapli-sklirynsi-provlimata-stin-axiologisi-tis-anapirias-ti-agnoei-i-politeia.html

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ