160 plus: Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Φροντίδας Στο Σπίτι για τη Νόσο του Alzheimer

Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κατ’ οίκον Φροντίδας για την Άνοια «160 plus» υλοποιείται από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» (www.nstr.gr) και...

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 11:00
Τροποποίηση: Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, 11:02

ψυχογηριατρικη εταιρεια ”ο νεστωρ”

Το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κατ’ οίκον Φροντίδας για την Άνοια «160 plus» υλοποιείται από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» (www.nstr.gr) και προσφέρεται εντελώς δωρεάν εδώ και ένα έτος, σε 160 οικογένειες που φροντίζουν ασθενείς με άνοια, ζουν στο Δήμο Αθηναίων και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στο επόμενο διάστημα, θα ενταχθούν 40 επιπλέον οικογένειες και ο αριθμός των επωφελούμενων οικογενειών θα φτάσει τις 200!

Στόχος του προγράμματος είναι οικογένειες να λάβουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας παρέμβασης, η οποία θα προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη διαχείριση της νόσου του Alzheimer και των συνεπειών της σε ασθενή και φροντιστή κατ’ οίκον.

Υπεύθυνος για την προσφορά των υπηρεσιών είναι ο διαχειριστής περίπτωσης (case manager), ο οποίος έχει τον συνεχή συντονισμό στην παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένα στην κάθε οικογένεια βάσει των αναγκών της. Η πολυκλαδική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, ψυχίατρο, οικογενειακούς βοηθούς καθώς και εθελοντές. Παράλληλα, στις οικογένειες οι οποίες πληρούν τα οικονομικά κριτήρια παρέχεται ένα επισιτιστικό πακέτο ανά τρίμηνο, με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Οι οικογένειες που θα επωφεληθούν από το Πρόγραμμα «160 plus» χρειάζεται να πληρούν δεδομένα κριτήρια προκειμένου να τους παρασχεθούν οι υπηρεσίες του προγράμματος:

Να πάσχει κάποιο άτομο από τη νόσο του Alzheimer
Να υπάρχει φροντιστής
Η οικογένεια να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (αξιολογείται κατά περίπτωση)
Να διαμένει στα γεωγραφικά όρια του Δήμου της Αθήνας
Τα πρώτα αποτελέσματα που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς παρουσιάστηκε μείωση στις διαταραχές συμπεριφοράς των ασθενών, βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και μείωση της επιβάρυνσης και της κατάθλιψης των φροντιστών.

Εδώ και ένα έτος, 160 οικογένειες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του προγράμματος, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org).

Οι 40 επιπλέον οικογένειες, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (www.timafoundation.org).

Αν επιθυμείτε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα «160 plus», μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» στο τηλέφωνο 2108235050 ή στο email: [email protected]

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ