Το δημιουργικό ταξίδι του Κέντρου Ζωής με το Διεθνές Φεστιβάλ συν Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έπιασε λιμάνι στην Ερμούπολη!

Το δημιουργικό ταξίδι του Κέντρου Ζωής με το Διεθνές Φεστιβάλ συν Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έπιασε λιμάνι στην Ερμούπολη της Σύρου! Στο...

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 13:31
Τροποποίηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 13:33

μυρτώ ευαγγελίδου_κέντρο ζωής

Το δημιουργικό ταξίδι του Κέντρου Ζωής με το Διεθνές Φεστιβάλ συν Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros έπιασε λιμάνι στην Ερμούπολη της Σύρου! Στο Animasyros 9.0, παρουσιάστηκαν τα 2 βίντεο κινουμένων σχεδίων, που υλοποιήθηκαν από τους ανθρώπους που ζουν με HIV, καθώς και από εθελοντές του Κέντρου Ζωής, κατά τη διάρκεια εφαρμοσμένων εργαστηρίων για την παραγωγή animation για την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος.

Τα μοναδικά βίντεο κινουμένων σχεδίων «Η αγάπη είναι η απάντηση» και «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει» πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ημέρας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης νοtour15_16 του Διεθνούς Φεστιβάλ συν Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό, να αποτυπώσουν τα συναισθήματα, τα βιώματα, τις φοβίες, αλλά και τις ελπίδες τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο animations, ο Μπάμπης Αλεξιάδης, συνεργάτης του Animasyros και εκπαιδευτής των εργαστηρίων του Κέντρου Ζωής, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για τους συμμετέχοντες δημιουργούς η πρόσβαση στις διαδικασίες παραγωγής του animation, ως ένα μέσο όπου μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα και δημιουργικά τα συναισθήματα τους. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια της βιωματικής διαδικασίας που πραγματοποιήσαμε στα Κέντρα Ημέρας, οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τις προσωπικές τους ιστορίες σε κινούμενες εικόνες, παίρνοντας μέρος σε όλα τα στάδια παραγωγής μια ταινίας animation μικρού μήκους. Έτσι, το animation ως μέσο έκφρασης γίνεται προσβάσιμο σε όλους, και οι συμμετέχοντες αποκτούν απολυτό έλεγχο της δημιουργίας τους».

Η δημιουργική αυτή συνεργασία δείχνει στην πράξη ότι, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για τη διαμόρφωση μηνυμάτων γεμάτων νόημα και ελπίδα, καταπολεμάμε πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό στίγμα.

Στα παρακάτω links μπορείτε να παρακολουθήσετε τα 2 βίντεο κινούμενων σχεδίων:
«Η αγάπη είναι η απάντηση»- https://www.youtube.com/watch?v=nUu79RMurO0




«Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει»- https://www.youtube.com/watch?v=fCKw7lrGtGw




ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ