Άτομα με αναπηρίες και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από την Πολιτεία

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018
fzai

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι διακρίσεις σε βάρος των ΑΜΕΑ στον εργασιακό χώρο και η προτεραιότητα στις προσλήψεις και τους διαγωνισμούς πολλές φορές δεν λαμβάνεται καν υπόψιν. Την ίδια στιγμή, η πρόσβασή τους σε χώρους αλλά και στους δρόμους γίνεται ολοένα και πιο βασανιστική, καθώς είτε οι ράμπες απουσιάζουν είτε εκεί που υπάρχουν, σταθμεύουν χωρίς τον παραμικρό σεβασμό πλήθος από τροχοφόρα. Η καθημερινότητα των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο ανοχής και υπομονής, ενώ η Πολιτεία δεν κάνει και σπουδαία πράγματα για να την διορθώσει. Αποτέλεσμα, να γίνονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες αλλά το σκηνικό να παραμένει ουσιαστικά το ίδιο. Από το σχολείο θα πρέπει να εκπειδεύονται οι μαθητές για την συμπεριφορά τους απέναντι στα άτομα με Αναπηρίες. Μόνο από εκεί θα μπορούσε να αλλάξει σταδιακά κάτι.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η φιλανθρωπία είναι λύπηση κάτι που απεχθάνονται τα Άτομα με Αναπηρίες. Ισότιμα πρέπει να αντιμετωπίζονται για να μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στον κοινωνικό ιστό.

Εδώ, αγαπητοί, καταργούν βασικά επιδόματα και προνόμια, την προσβαση των ΑΜΕΑ θα κοιτάξουν? Ότι γίνεται συνήθως για τα άτομα αυτά, γίνεται μονάχα από φιλανθρωπία και όχι κατανόηση των προβλημάτων τους έτσι ώστε να υπάρχει το αυτονόητο....

Ποια εκπαίδευση, ποια Παιδεία και ποια επιμόρφωση? Τα ΑΜΕΑ εξακολουθούν να εκτίθενται σε πολύ μεγάλους κινδύνους, είτε αφορά αυτό την πρόσβαση, είτε τα επιδόματα και την οικονομική ενίσχυσή τους. Η Πολιτεία έχει πάψει να τα υποστηρίζει, την ίδια στιγμή που λόγω των μνημονίων η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί. Αν διαρκέσει ακόμη αυτή η κατάσταση, θα μιλάμε απλά για μια ακόμη εθνική ντροπή.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ