Προβολή

Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Άτομα με αναπηρίες και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από την Πολιτεία

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7878 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 768

Δημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2018

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι διακρίσεις σε βάρος των ΑΜΕΑ στον εργασιακό χώρο και η προτεραιότητα στις προσλήψεις και τους διαγωνισμούς πολλές φορές δεν λαμβάνεται καν υπόψιν. Την ίδια στιγμή, η πρόσβασή τους σε χώρους αλλά και στους δρόμους γίνεται ολοένα και πιο βασανιστική, καθώς είτε οι ράμπες απουσιάζουν είτε εκεί που υπάρχουν, σταθμεύουν χωρίς τον παραμικρό σεβασμό πλήθος από τροχοφόρα. Η καθημερινότητα των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο ανοχής και υπομονής, ενώ η Πολιτεία δεν κάνει και σπουδαία πράγματα για να την διορθώσει. Αποτέλεσμα, να γίνονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες αλλά το σκηνικό να παραμένει ουσιαστικά το ίδιο. Από το σχολείο θα πρέπει να εκπειδεύονται οι μαθητές για την συμπεριφορά τους απέναντι στα άτομα με Αναπηρίες. Μόνο από εκεί θα μπορούσε να αλλάξει σταδιακά κάτι.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1093

#1 Δημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2018

Ποια εκπαίδευση, ποια Παιδεία και ποια επιμόρφωση? Τα ΑΜΕΑ εξακολουθούν να εκτίθενται σε πολύ μεγάλους κινδύνους, είτε αφορά αυτό την πρόσβαση, είτε τα επιδόματα και την οικονομική ενίσχυσή τους. Η Πολιτεία έχει πάψει να τα υποστηρίζει, την ίδια στιγμή που λόγω των μνημονίων η κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί. Αν διαρκέσει ακόμη αυτή η κατάσταση, θα μιλάμε απλά για μια ακόμη εθνική ντροπή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 860

#2 Δημοσίευση: 31 Ιανουαρίου 2018

Εδώ, αγαπητοί, καταργούν βασικά επιδόματα και προνόμια, την προσβαση των ΑΜΕΑ θα κοιτάξουν? Ότι γίνεται συνήθως για τα άτομα αυτά, γίνεται μονάχα από φιλανθρωπία και όχι κατανόηση των προβλημάτων τους έτσι ώστε να υπάρχει το αυτονόητο....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1093

#3 Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2018

Η φιλανθρωπία είναι λύπηση κάτι που απεχθάνονται τα Άτομα με Αναπηρίες. Ισότιμα πρέπει να αντιμετωπίζονται για να μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στον κοινωνικό ιστό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να αντιμετωπίσω την κούραση όταν ξυπνάω το πρωίΠώς να αντιμετωπίσω την κούραση όταν ξυπνάω το πρωί

Ξυπνάτε χωρίς ενέργεια; τρόποι να απαλλαγείτε από την πρωινή κούραση και να αρχίσετε την ημέρα σας δυναμικά.... Περισσότερα »

Τα οφέλη του βασιλικού στην υγείαΤα οφέλη του βασιλικού στην υγεία

Ο βασιλικός δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές λαϊκό φάρμακο για παθήσεις όπως η ναυτία αλλά χρησιμοποιείται ευρέως και στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, ... Περισσότερα »

Γιατροί στη Σκοτία έχουν το ''πράσινο φως'' να συνταγογραφούν περίπατο στη φύσηΓιατροί στη Σκοτία έχουν το ''πράσινο φως'' να συνταγογραφούν περίπατο στη φύση

Τα οφέλη της επαφής με τη φύση στην ψυχική και σωματική υγεία είναι πολλά και ακόμα ανακαλύπτονται νέα.... Περισσότερα »

Συμβουλές τόνωσης του εγκεφάλου για προστασία από το AlzheimerΣυμβουλές τόνωσης του εγκεφάλου για προστασία από το Alzheimer

Δεν επαρκούν τα σταυρόλεξα προκειμένου να "θωρακίσουμε" τον εγκέφαλό μας κατά της πιο σοβαρής μορφής άνοιας.... Περισσότερα »

Καινοτόμο πρόγραμμα για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμαVideo - Καινοτόμο πρόγραμμα για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα

Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον ασθενή με πολλαπλό μυέλωμα, η Amgen Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα καινοτόμο πρόγραμμα ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης