Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Το πρόβλημα με τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ στις ελληνικές ακτές

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12713 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1117

Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019
Τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Για ένα ακόμη καλοκαίρι επισκεφθήκαμε λόγω θερινών διακοπών πόλεις της Περιφέρειας και προς μεγάλη μας λύπη (τουλάχιστον στις πόλεις που επισκεφθήκαμε) διαπιστώσαμε πως η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες παραμένει δύσκολη. Η εικόνα βέβαια ήταν σχετικά καλύτερη από την Αθήνα μιας και ο σεβασμός προς τα άτομα αυτά λόγω και της πιο αγνής νοοτροπίας ήταν παρών, όμως αυτό δεν φτάνει για να βοηθούνται αποτελεσματικά τα άτομα αυτά.

Στα παράλια της Λάρισας, για παράδειγμα, στον Αγιόκαμπο, σε μια παραλία έκτασης 17 περίπου χιλιομέτρων δεν διαπιστώσαμε (όσο μπορέσαμε να δούμε) την ύπαρξη ραμπών για ΑΜΕΑ. Μόνο ένα πλωτό αναπηρικό αμφίβιο αμαξίδιο, ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή Σκιαθάς, από την Δημοτική Αρχή Αγιάς, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορούν να χαίρονται κι αυτοί το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Πρόκειται όμως για μια περιοχή με πολλές οργανωμένες πλαζ που δεν διέθεταν ράμπες για τα ΑΜΕΑ. Θα μου πείτε, μπορεί ο κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας να ασχοληθεί και να ξοδέψει για την αγορά μιας τέτοιας ράμπας? Είναι δύσκολο. Από την άλλη μεριά ο κάθε Δήμος δεν έχει την ευθύνη για αυτό? Σε μια τέτοιας έκτασης περιοχή δεν θα έπρεπε να υπήρχε μόνο μία αλλά πολλές ράμπες, με δεδομένο ότι τα παράλια αυτά αποτελούν αγαπημένο προορισμό κατοίκων της Λάρισας, της Καρδίτσας αλλά και των Τρικάλων.

Ανάμεσα στους χιλιάδες λουόμενους συμπεριλαμβάνονται και πολλά άτομα με αναπηρίες. Συμπέρασμα: Αν τώρα δεν επιλυθεί το πρόβλημα αυτό, αν με άμεσα μέτρα δεν τοποθετηθούν ράμπες για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, θα μιλάμε απλά για έναν παρατεταμένο Μεσαίωνα. Στις ακτές της Αττικής, κάτι αρχίζει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Καιρός είναι να γίνουν δραστικές ενέργειες και στην Περιφέρεια.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1278

#1 Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019

Καλημέρα αγαπητοί/ές και καλό φθινόπωρο!

Η κινητικότητα για την εγκατάσταση ραμπών για ΑΜΕΑ στις θαλάσσιες ακτές άρχισε μόλις τα τελευταία 4 χρόνια μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες για την μη ύπαρξή τους. Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί μιας και οι ελλείψεις ραμπών είναι θεαματικές. Τουλάχιστον όμως κάτι κινείται σε μια χώρα που μόνο κατ΄όνομα θεωρείται ευρωπαϊκή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 955

#2 Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019

Δεν πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα για αλλαγή νοοτροπίας εις ότι αφορά την μεταχείριση των ΑΜΕΑ. Ούτε στην Αθήνα ούτε στην Περιφέρεια ενδιαφέρεται κανείς για αυτά τα άτομα και τις ανάγκες τους. Δηλώνω απαισιόδοξος παρά τις όποιες μικροβελτιώσεις...

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 920

#3 Δημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019

Όντως κάτι κινείται τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την τοποθέτηση ραμπών για τους λουόμενους με κινητικά προβλήματα. Το γεγονός πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους συγκριτικά με τα τεράστια κενά των προηγούμενων δεκαετιών.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊόΤα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό

Δεκατρία νοσηλευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα και πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος.... Περισσότερα »

Πώς θα πειθαρχήσω το παιδί μου Πώς θα πειθαρχήσω το παιδί μου

Οι ειδικοί προτείνουν τι να κάνετε αν χάσετε την ψυχραιμία σας και πώς να αντιμετωπίσετε μία κατάσταση στην οποία απαιτείται τιμωρία.... Περισσότερα »

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό 2019-nCoVΤι πρέπει να γνωρίζετε για τον κορονοϊό 2019-nCoV

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο ιός προκαλεί ήπια ασθένεια.... Περισσότερα »

Εντοπίστηκε αίτιο καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστέςΕντοπίστηκε αίτιο καρκίνου του πνεύμονα σε μη καπνιστές

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι υπάρχουσα δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει στον καρκίνο του πνεύμονα... Περισσότερα »

Δυο σημαντικές ασκήσεις για αυτοάνοσα νοσήματα στο reformerVideo - Δυο σημαντικές ασκήσεις για αυτοάνοσα νοσήματα στο reformer

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι νοσήματα στα οποία το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρά του. Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια πιλάτες, μας εξηγεί ότι στον τομέα της φυσικοθεραπείας, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube