Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Το πρόβλημα με τις ράμπες για τα ΑΜΕΑ στις ελληνικές ακτές

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7517 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1220

Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019
Τροποποίηση: 22 Αυγούστου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Για ένα ακόμη καλοκαίρι επισκεφθήκαμε λόγω θερινών διακοπών πόλεις της Περιφέρειας και προς μεγάλη μας λύπη (τουλάχιστον στις πόλεις που επισκεφθήκαμε) διαπιστώσαμε πως η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες παραμένει δύσκολη. Η εικόνα βέβαια ήταν σχετικά καλύτερη από την Αθήνα μιας και ο σεβασμός προς τα άτομα αυτά λόγω και της πιο αγνής νοοτροπίας ήταν παρών, όμως αυτό δεν φτάνει για να βοηθούνται αποτελεσματικά τα άτομα αυτά.

Στα παράλια της Λάρισας, για παράδειγμα, στον Αγιόκαμπο, σε μια παραλία έκτασης 17 περίπου χιλιομέτρων δεν διαπιστώσαμε (όσο μπορέσαμε να δούμε) την ύπαρξη ραμπών για ΑΜΕΑ. Μόνο ένα πλωτό αναπηρικό αμφίβιο αμαξίδιο, ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή Σκιαθάς, από την Δημοτική Αρχή Αγιάς, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορούν να χαίρονται κι αυτοί το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Πρόκειται όμως για μια περιοχή με πολλές οργανωμένες πλαζ που δεν διέθεταν ράμπες για τα ΑΜΕΑ. Θα μου πείτε, μπορεί ο κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας να ασχοληθεί και να ξοδέψει για την αγορά μιας τέτοιας ράμπας? Είναι δύσκολο. Από την άλλη μεριά ο κάθε Δήμος δεν έχει την ευθύνη για αυτό? Σε μια τέτοιας έκτασης περιοχή δεν θα έπρεπε να υπήρχε μόνο μία αλλά πολλές ράμπες, με δεδομένο ότι τα παράλια αυτά αποτελούν αγαπημένο προορισμό κατοίκων της Λάρισας, της Καρδίτσας αλλά και των Τρικάλων.

Ανάμεσα στους χιλιάδες λουόμενους συμπεριλαμβάνονται και πολλά άτομα με αναπηρίες. Συμπέρασμα: Αν τώρα δεν επιλυθεί το πρόβλημα αυτό, αν με άμεσα μέτρα δεν τοποθετηθούν ράμπες για όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας, θα μιλάμε απλά για έναν παρατεταμένο Μεσαίωνα. Στις ακτές της Αττικής, κάτι αρχίζει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Καιρός είναι να γίνουν δραστικές ενέργειες και στην Περιφέρεια.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1387

#1 Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019

Καλημέρα αγαπητοί/ές και καλό φθινόπωρο!

Η κινητικότητα για την εγκατάσταση ραμπών για ΑΜΕΑ στις θαλάσσιες ακτές άρχισε μόλις τα τελευταία 4 χρόνια μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες για την μη ύπαρξή τους. Δεν πιστεύω πως το πρόβλημα έχει επιλυθεί μιας και οι ελλείψεις ραμπών είναι θεαματικές. Τουλάχιστον όμως κάτι κινείται σε μια χώρα που μόνο κατ΄όνομα θεωρείται ευρωπαϊκή.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1037

#2 Δημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019

Δεν πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα για αλλαγή νοοτροπίας εις ότι αφορά την μεταχείριση των ΑΜΕΑ. Ούτε στην Αθήνα ούτε στην Περιφέρεια ενδιαφέρεται κανείς για αυτά τα άτομα και τις ανάγκες τους. Δηλώνω απαισιόδοξος παρά τις όποιες μικροβελτιώσεις...

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 987

#3 Δημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019

Όντως κάτι κινείται τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την τοποθέτηση ραμπών για τους λουόμενους με κινητικά προβλήματα. Το γεγονός πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους συγκριτικά με τα τεράστια κενά των προηγούμενων δεκαετιών.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 183 αφορούν την Αττική και τα 77 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούςΘάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούς

Η ανάλυση του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη για την εκτίναξη της θνητότητας των βαριά νοσούντων, η οποία καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί επάρκειας ... Περισσότερα »

ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19

Κίνδυνος από τον συγχρωτισμό, φόρτος για το προσωπικό, εμπλοκή με την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.... Περισσότερα »

Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;

Ποιες θεωρούνται οι καλύτερες, οι πιο υγιεινές και αυτές με τα πιο σταθερά αποτελέσματα; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube