Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Εθνικός κήπος και Ζάππειο: Η ελλιπής πρόσβαση για τα ΑμεΑ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5360 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 1037

Δημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Μετά από πολλά χρόνια και μάλλον από τότε που ήμουν παιδί επισκέφθηκα τον Εθνικό κήπο προκειμένου ο γιος μου να αλλάξει παραστάσεις. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά στο Ζάππειο ήταν μια νεαρή κοπέλα - από άλλη χώρα - που περπατούσε άνετη με τεχνητό πόδι χωρίς να αισθάνεται το παραμικρό από τα περίεργα βλέμματα των τριγύρω.

Και αυτό όμως που στην συνέχεια είδα, με προβλημάτισε: Η πρόσβαση στον Εθνικό κήπο για τα ΑμεΑ δεν ήταν και η πιο εύκολη. Δεν είδα, για παράδειγμα, ράμπες ούτε μέρη όπου θα έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια για τα ΑμεΑ. Δεν υπήρχε η παραμικρή φύλαξη του τόπου αλλά και η παροχή πληροφοριών πέρα από κάποια γενική χαρτογράφηση του χώρου.

Σε γενικές γραμμές ήταν καθαρός ο κήπος αλλά καμία πρόβλεψη για τα άτομα με Αναπηρίες, που ακόμη και να μην χρειάζεται, θα πρέπει να υπάρχει. Θα πει βέβαια κάποιος/α: Τι να είχε δηλαδή? Η απάντηση είναι εύλογη: Από ράμπες μέχρι τουαλέτες και κατάλληλα παγκάκια. Δεν ξέρω γιατί αλλά σε αυτή την χώρα τα ΑμεΑ θεωρούνται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Και μιλάμε για απλά πράγματα, για μια φυσιολογική πρόνοια. Για τίποτε περισσότερο. Και μια περιοχή της πόλης που σφύζει από τουρισμό.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1387

#1 Δημοσίευση: 30 Οκτωβρίου 2019

Καλημέρα!

Ναι όντως, σε μια περιοχή όπου ο τουρισμός είναι μεγάλος θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες ευκολίες. Αλλά τι λέμε τώρα....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι610 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 34 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 183 αφορούν την Αττική και τα 77 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούςΘάνατοι εκτός ΜΕΘ: Η πικρή αλήθεια με αριθμούς

Η ανάλυση του καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη για την εκτίναξη της θνητότητας των βαριά νοσούντων, η οποία καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί επάρκειας ... Περισσότερα »

ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19ΟΕΝΓΕ: Γιατί δεν πρέπει να γίνουν στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού για την CoViD-19

Κίνδυνος από τον συγχρωτισμό, φόρτος για το προσωπικό, εμπλοκή με την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.... Περισσότερα »

Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;

Ποιες θεωρούνται οι καλύτερες, οι πιο υγιεινές και αυτές με τα πιο σταθερά αποτελέσματα; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube