Ο κοινωνικός αποκλεισμός των ΑμεΑ σε πλήρη εξέλιξη

Τα άτομα με Αναπηρίες συνεχίζουν να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες, επιτροπές και λοιπές συναναστροφές ή...

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:07
Τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:10

tired

Τα άτομα με Αναπηρίες συνεχίζουν να έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες, επιτροπές και λοιπές συναναστροφές ή συναλλαγές, εκεί όπου αναγκάζονται να δηλώνουν το πρόβλημά τους προκειμένου να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Η συμπεριφορά απέναντί τους από τους ”αρτιμελείς” είναι ενίοτε προκλητική, καθώς η καχυποψία και η ευκολία εξαγωγής αυθαίρετων συμπερασμάτων κάνουν την επικοινωνία πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτό σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη πρόληψη και επαρκή πρόσβαση στους ανθρώπους αυτούς, δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση και εικόνα σε μια υποτιθέμενη ευρωπαική χώρα.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ ούτε και απλά παθογένεια το γεγονός του παραγκωνισμού όλων αυτών των ανθρώπων, κάτι που αποτελεί ντροπή για την χώρα.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχουμε δει να γίνεται από τους υπόλοιπους πολίτες μια έστω διαδήλωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τα Άτομα με Αναπηρίες, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Και να σκεφθεί κανείς ότι μπήκαμε στο 2020 και κάποια πράγματα όχι απλά δεν είναι αυτονόητα αλλά παραμένουν ως έχουν....

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ