Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

EDF - Ε.Σ.Α.μεΑ: Να δοθεί τέλος στον ιδρυματισμό!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 12560 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1220

Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020
Τροποποίηση: 28 Ιανουαρίου 2020

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Την θλίψη του εκφράζει το EDF, Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, και η ΕΣΑμεΑ προσυπογράφει κάθε λέξη, για τον τραγικό θάνατο 8 ανδρών με αναπηρία σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ίδρυμα στην Τσεχία.

”Με θλίψη μάθαμε για τον τραγικό θάνατο των 8 ατόμων με αναπηρία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε ίδρυμα στην Τσεχία. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στους φίλους και τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και την ταχεία ανάκαμψη και ισχυρή υποστήριξη των τραυματιών.

Αυτή η φωτιά υπογραμμίζει όλα όσα είναι λάθος στα ιδρύματα. Δείχνει ότι η απομόνωση των ατόμων με αναπηρία στα ιδρύματα τους αφήνει απομονωμένους και εκτεθειμένους σε κάθε είδους κινδύνους. Σε κινδύνους κοινωνικής απομόνωσης, φτώχειας και αποκλεισμού, και σε αυτή την περίπτωση επίσης, θανάτου, εξαιτίας υποβαθμισμένων και μη ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα με αναπηρία εξακολουθούν να ζουν σε ιδρύματα στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να προλάβουν αποτρέψιμους θανάτους. Καλούμε να κλείσουν όλα τα ιδρύματα.

Μαζί με την Inclusion Europe απαιτούμε από τις τσέχικες αρχές: η πυρκαγιά πρέπει να διερευνηθεί, γιατί προκάλεσε τόσους θανάτους και να διερευνηθούν και οι ανησυχητικές πρακτικές που είχαν καταγγελθεί για αυτό το ίδρυμα.

Πρέπει να παρέχουν επαρκή υποστήριξη στους επιζώντες και στις οικογένειές εκείνων που πέθαναν. Πρέπει να παρέχουν στους επιζώντες επαρκή στέγη και υποστήριξη για να ζήσουν μια ανεξάρτητη ζωή. Πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση από τη φροντίδα των ιδρυμάτων στην κοινότητα”.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης: «Υπάρχει ανθρωπιστική ανάγκη, υπάρχει ανάγκη για ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να κλείσουν όλα τα ιδρύματα. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την ανακαίνιση ή την οικοδόμηση ιδρυμάτων. Η ΕΕ θα πρέπει να επενδύσει στη δημιουργία κατάλληλης ανθρωποκεντρικής υποστήριξης για όλα τα άτομα με αναπηρία».

Ο διευθυντής της Inclusion Europe, πρόσθεσε:

”Ο θάνατος αυτών των 8 ανδρών θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Πρώτον, αυτή η απαράδεκτη πρακτική άτομα με νοητικές αναπηρίες να ζουν σε ιδρύματα θα έπρεπε να είχε λήξει εδώ και χρόνια. Δεύτερον, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ατόμων που ζουν σε αυτά τα ιδρύματα, εφόσον εξακολουθούν να μένουν εκεί. Αυτή η τραγωδία πρέπει να αποτελέσει σημείο καμπής και αφύπνισης προς τις αρμόδιες αρχές”.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1220

#1 Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2020

Το εν λόγω τραγικό γεγονός αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος. Πέρα από τον αποκλεισμό στα ιδρύματα των Ατόμων με Αναπηρίες, υφίσταται και ένας σοβαρός κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Η απώλεια τόσων ζωών στην Τσεχία θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για το κλείσιμο των Ιδρυμάτων.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Πομπέο: Ο κορωνοϊός βγήκε από εργαστήριο της ΓουχάνΠομπέο: Ο κορωνοϊός βγήκε από εργαστήριο της Γουχάν

Τι αποκαλύπτει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών για τις σχέσεις επιστημόνων με τον στρατό, τις πρώτες μολύνσεις και τι ζητεί από τις κινεζικές αρχές και ... Περισσότερα »

510 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 20 ακόμη θάνατοι510 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 20 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, τα 215 αφορούν την Αττική και τα 67 τη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Με πυκνή χιονόπτωση οι πρώτοι εμβολιασμοί πολιτών στη ΘεσσαλονίκηΜε πυκνή χιονόπτωση οι πρώτοι εμβολιασμοί πολιτών στη Θεσσαλονίκη

Σε πολλές περιπτώσεις, οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τη μετακίνηση των ηλικιωμένων.... Περισσότερα »

Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;Ποιες δίαιτες θα μας απασχολήσουν το 2021;

Ποιες θεωρούνται οι καλύτερες, οι πιο υγιεινές και αυτές με τα πιο σταθερά αποτελέσματα; Όσα πρέπει να γνωρίζετε.... Περισσότερα »

Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep diveVideo - Απολογισμός του 4ου Pharma Transformation – Covid-19 Deep dive

Σε μία κρίσιμη συγκυρία και εν μέσω της σοβαρής κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνει η χώρα και ο πλανήτης, το Iatronet.gr διοργάνωσε – για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – τo Συνέδριο Pharma Transformation. Κατά ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube