Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Επιστολή ΕΣΑμεΑ στον πρωθυπουργό για ενημέρωση και μέριμνα στα ΑμεΑ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7561 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 1209

Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2020
Τροποποίηση: 17 Μαρτίου 2020

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Επείγουσα επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με τις προτάσεις της για την πρόσβαση στην ενημέρωση για τον κοροναϊό και για μεγαλύτερη μέριμνα για τα θέματα υγείας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Η έλλειψη ενημέρωσης ή πρόσβασης στα φάρμακα μπορεί να φέρει μοιραία αποτελέσματα, αναφέρεται στην επιστολή.

Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει να διεκδικεί να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις μόνα τους μπροστά στην κρίση που έφερε ο κοροναϊός.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά η ενημέρωση που πραγματοποιείται κάθε απόγευμα στις 6 μ.μ. από το υπουργείο Υγείας και τον υπεύθυνο για την ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό καθηγητή Σ. Τσιόδρα να καταστεί πλήρως προσβάσιμη, με υπότιτλους και με διερμηνεία στη Νοηματική. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, κάθε κυβερνητική ανακοίνωση για τον ιό, καθώς και για την καθημερινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης COVID-19.

Εις ότι αφορά τα ζητήματα υγείας και συγκεκριμένα την συνταγογράφηση φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών με στόχο την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού σε ευπαθείς ομάδες, ζητείται, μεταξύ άλλων,

- Η δυνατότητα συνταγογράφησης μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά μέσω email χωρίς τη φυσική παρουσία του πάσχοντα σε οποιαδήποτε κρατική ή ιδιωτική, συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ, δομή

- Η εκτέλεση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων/συνταγών, υπαρχόντων ή νέων, να γίνεται άμεσα στο σύνολό τους σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, είτε αυτές αφορούν μηνιαίες συνταγές, συνταγές 2μήνου, 4μήνου ή 6μήνου,

- Η άρση του περιορισμού της αποκλειστικής χορήγησης των αναλωσίμων υλικών Σακχαρώδους Διαβήτη από τα φαρμακεία και

- Για τα όσα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά ή ιατροτεχνολογικά προϊόντα απαιτείται σφραγίδα και υπογραφή ελεγκτή ιατρού, όπως είναι τα αναλώσιμα της αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης κ.ά., είτε να δίνεται παράταση στις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για χρονική περίοδο 6 μηνών, είτε να ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τη συνταγογράφηση αναλωσίμων και να μην απαιτείται σε αυτές τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις/συνταγές σφραγίδα και υπογραφή ελεγκτή ιατρού.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1379

#1 Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2020

Πολύ σωστή η επισήμανση για τον τρόπο ενημέρωσης που επιβάλλεται να προβλέπει και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Κορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχήΚορωνοϊός: Μάσκα και τη μετά το εμβόλιο εποχή

Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί την ευρεία αποδοχή και υιοθέτησή της σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας, σημειώνουν οι ειδικοί.... Περισσότερα »

Πράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματοςΠράγματα που δεν ξέρετε για τη θερμοκρασία του σώματος

Τι μπορούμε να μάθουμε από την θερμοκρασία του σώματός μας; Και μήπως υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με αυτήν που δεν είχαμε φανταστεί;... Περισσότερα »

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdownΤι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για το lockdown

Πώς σχολίασε την ανάγκη για λήψη νέων μέτρων και τι επισήμανε για τις σκέψεις που επικρατούν στα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.... Περισσότερα »

Πονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθειαΠονοκέφαλος: Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζομαι άμεσα ιατρική βοήθεια

Τα ευχάριστα νέα είναι, ότι το 90 τοις εκατό των πονοκεφάλων είναι “αθώοι”, δηλαδή δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας.... Περισσότερα »

Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνσηVideo - Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην πολλαπλή σκλήρυνση

Η Μαρία Αναγνωστούλη Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, Υπεύθυνη Ερευνητικού Εργαστηρίου Ανοσογενετικής, 1ης Παν/κής Νευρολογικής Κλινικής, ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο επισημαίνει ότι σήμερα οι ειδικοί ... Δείτε το video

Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube