2021: Να αλλάξουν τα δεδομένα για τους ασθενείς

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021
Τροποποίηση: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021

Διαχειριστής

Καλή χρονιά σε όλους και όλες

Το 2021 αναμένεται να είναι ένα έτος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και όχι μόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι ασθενείς πλέον με την δημιουργία της Ένωσης ασθενών Ελλάδος παρουσιάζονται πολύ πιο ισχυροποιημένοι και αν μη τι άλλο εκπροσωπούνται επαρκώς στις διάφορες διαπραγματεύσεις με τους φορείς Υγείας αλλά και την διατύπωση των αιτημάτων.

Περνάμε πλέον σε μία άλλη εποχή. Οι διακρίσεις βέβαια κατά των ασθενών συνεχίζονται και δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως θα εξακολουθήσουν να υφίστανται. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, με λίγα λόγια, θα είναι πάντα στην επικαιρότητα.

Οι ασθενείς βέβαια ήρθαν αντιμέτωποι το 2020 και με τις δυσκολίες πρόσβασης λόγω της πανδημίας. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, μεγάλος ο φόβος και η ανασφάλεια

Μπαίνοντας στο 2021, μία ευχή πρέπει να κάνουμε: Να μη ζήσουμε άλλη καραντίνα και αποκλεισμούς. Αυτό είναι και το αίτημα όχι μόνο των ασθενών αλλά και των υγειών.

Η διαφορά είναι ότι οι ασθενείς πέρα από τον ιό και τις επιπλοκές του, έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα υγείας τους.

Κουράγιο και υπομονή λοιπόν αλλά πάνω απ΄όλα αγώνας για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές αύριο.

Για να δούμε να ξημερώνει μία πραγματικά νένα εποχή.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η νέα αυτή εποχή πρέπει να ξημερώσει για τους ασθενείς στην Ελλάδα. Παρά τις δυσκολίες από την παρατεταμένη πανδημία, παρά τα προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα, το νέο έτος μπορεί να αποδειχθεί πιο εποικοδομητικό για τους ασθενείς στην Ελλάδα.

Ευχή όλων να αλλάξουν τα πράγματα!

Καλημέρα σε όλους και όλες και καλή χρονιά!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε άλλο lockdown το προσεχές χρονικό διάστημα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και λοιμωξιολόγων. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η πίεση στις ΜΕΘ που κατά τα φαινόμενα θα ενταθεί.

Με λίγα λόγια, Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δύο καθοριστικοί μήνες για την συνέχεια, με δεδομένο ότι θα έχουμε και τους εμβολιασμούς.

Καλημέρα στην όμορφη παρέα και ευχές για το νέο έτος!

Όντως εμείς οι ασθενείς αποκτούμε ισχυρή φωνή με την Ένωση Ασθενών. Περνάμε δύσκολες ώρες και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Το 2021 δεν θα είναι εύκολο. Και αυτό ας το καταλάβουμε από νωρίς. Τα εμβόλια θα έρθουν. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας εγγυηθεί για την κατάληξη του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο καθένας και η καθεμία από εμάς.

Για τον λόγο αυτό, ας είμαστε σε επιφυλακή!

Καλή Χρονιά!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ