Ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία

Με ελάχιστα αποθέματα οξυγόνου, που επαρκούν μόνο για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, βρίσκεται αυτή τη...

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016, 15:48
εφημερίδα δημοκράτης

Με ελάχιστα αποθέματα οξυγόνου, που επαρκούν μόνο για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Υπό τις συνθήκες αυτές, η διοίκηση του ιδρύματος σε συνεννόηση με τους γιατρούς, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ακύρωση όλων των χθεσινών, αλλά και των σημερινών προγραμματισμένων χειρουργείων.
Σύμφωνα με τον εκτελών χρέη διοικητή στο Βοστάνειο, Χρ. Θεοδώρου, το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της διήμερης απεργίας των μελών της Π.Ν.Ο. και της ακύρωσης των προγραμματισμένων δρομολογίων του πλοίου «Πελαγίτης», με το οποίο γίνεται αποκλειστικά κάθε δύο εβδομάδες ο εφοδιασμός του νοσοκομείου μας, με φιάλες οξυγόνου.
«Το οξυγόνο που προμηθεύεται το Βοστάνειο, έρχεται κάθε δεύτερη Πέμπτη με το πλοίο «Πελαγίτης», αφού απαγορεύεται η μεταφορά του συγκεκριμένου φορτίου με τα επιβατηγά πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια της γραμμής. Συνήθως δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, ωστόσο αυτή τη φορά, έτυχε να συμπέσει η απεργία με τις ημέρες της τροφοδοσία του νοσοκομείου. Φροντίσαμε το προηγούμενο διάστημα να προμηθευτούμε με το πλοίο της γραμμής, μια μικρή ποσότητα οξυγόνου, περίπου 100 φιάλες, για να καλύψουμε τα έκτακτα περιστατικά. Η αναβολή των προγραμματισμένων χειρουργείων είναι προς το παρόν για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ωστόσο σε περίπτωση που η απεργία των ναυτικών παραταθεί, ή υπάρξει απαγορευτικό απόπλου λόγω κακοκαιρίας, δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αναβολή των χειρουργείων και των επόμενων ημερών, ακόμα και στην αρχή της εβδομάδας. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί. Είμαστε σε επιφυλακή, να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, αφού τα έκτακτα περιστατικά και χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση των αποθεμάτων που υπάρχουν».


πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2016-1-21_akyrothikan_ta_programmatismena_xeirourgeia


ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ