Κατάλληλη εποχή για σαρωτικές αλλαγές στην Υγεία

Είναι ευκαιρία μετά την ομολογουμένως επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού στην χώρα μας, να διορθώσουμε τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας...

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 10:41
Τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 10:44

Διαχειριστής

Είναι ευκαιρία μετά την ομολογουμένως επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού στην χώρα μας, να διορθώσουμε τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πιθανό νέο κύμα από τον Σεπτέμβρη και μετά. Το Σύστημα Υγείας νοσεί και ας άντεξε στην πανδημία, κυρίως γιατί δεν επιβαρύνθηκε πολύ.

Είναι καιρός να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην δημόσια περίθαλψη, να αυξηθούν οι προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και να αλλάξει η μεταχείριση και περίθαλψη των ασθενών με χρόνια νοσήματα και γενικότερα η πρόσβασή τους στις νέες θεραπείες αλλά και τα φάρμακα.

Θα το ξαναπούμε: μπορεί να άντεξε το σύστημα Υγείας στην υφιστάμενη πίεση λόγω της πανδημίας αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ελήφθησαν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνσή του. Το σύστημα δημόσιας Υγείας έχει πολλά προβλήματα που επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν. Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη, δεδομένων των θετικών αποτελεσμάτων από την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εναπόκειται λοιπόν στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Τώρα που ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί πλήρως η αντοχή του συστήματος Υγείας και τα στατιστικά στοιχεία από την αντίδραση στην πανδημία είναι θετικά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ